Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kriz, Sinpaş'ın 60 Ön Satışını İptal Ettirdi

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2007-2009 yıllarında yaptığı 2.599 ön satıştan 60 tanesi kriz yüzünden iptal edildi. Müşterilerinin bir kısmının kriz yüzünden işlerinin bozulduğunu ve konut sahibi olmaktan vazgeçtiğini belirten Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı Faruk Çelik, müşterilerinin artık karar verirken daha

Referans Gazetesi
Kriz, Sinpaş'ın 60 Ön Satışını İptal Ettirdi

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2007-2009 yıllarında yaptığı 2.599 ön satıştan 60 tanesi kriz yüzünden iptal edildi. Müşterilerinin bir kısmının kriz yüzünden işlerinin bozulduğunu ve konut sahibi olmaktan vazgeçtiğini belirten Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı Faruk Çelik, müşterilerinin artık karar verirken daha fazla düşündüğüne dikkat çekti.

Krizin etkisiyle yılın ilk çeyreğinde ön satış iptallerinin yaşanmasını beklediklerini kaydeden Çelik, "Bu durum her ne kadar beklentiler dahilinde olsa da kriz yüzünden her zaman yüzde 3'te tuttuğumuz vazgeçme oranını yüzde 6'ya yükselttik" dedi. Krizin konut sektörünü doğrudan etkilediğini belirten Çelik, "Krizle birlikte konut alanındaki arz ve talep azalıyor. Sektörde marka olmuş şirketlerin arzlarında ise çok büyük değişimler yaşanmıyor" dedi.
    
2.200 konut satmayı hedefliyor

Çelik, bu yılın ilk yarısı için 700 ile 800 adet arasında konut satışı yapmayı, yıl sonuna kadar da bu rakamı 2.000-2.200 arasına çekmeyi planladıklarını söyledi. Yıl sonu ciro hedeflerinin ise 800 milyon TL civarında gerçekleşmesini beklediklerini ifade eden Çelik, "Ocak-mart döneminde Lagün projesinden 3, Ottomanors'tan 9, Bosphorus City'den 38 ve Aquacity'den ise 132 adet yeni satış yaptık" dedi. Çelik, bu projeler arasında Aquacity'den hiç ön satış iptali almadıklarını, en çok iptalin ise 32 adet ile Ottomanors Projesi'nde gerçekleştiğini söyledi.

Kış aylarında mevsimsel etkilerden dolayı aktif bir pazarlama faaliyeti yürütmediklerine de dikkat çeken Çelik, "Mart ayının son haftasında Aquacity 2010 projesinin satışlarına müşterilerimizi ofisimize davet ederek yapmaya başladık. Nisan ayından itibaren bahar dönemi satış kampanyalarına başlamayı planlıyoruz" diye konuştu. Sinpaş'ın 2007 yılında 18.5 milyon TL olan net kârı, 2008'de 19 milyon 619 bin TL olarak gerçekleşti. Aktif büyüklüğü 1 milyar 134 milyon lira olan şirketin özsermayesi 900.4 milyon lira, dönen varlıkları 1 milyar 54 milyon lira seviyesinde bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kriz-sinpasin-60-on-satisini-iptal-ettirdi_68146.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!