Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kültürpark'a 14 Bin Metrekare Yeni Yeşil Alan

Kültürpark’ın yeşil dokusuyla bütünleşmiş gerçek bir kültür merkezine dönüşebilmesi için başlatılan çalışmalar tamamlanıyor. İzmir, bu yıl U

İzmir Büyükşehir Belediyesi
Kültürpark'a 14 Bin Metrekare Yeni Yeşil Alan

b>Kültürpark’ın yeşil dokusuyla bütünleşmiş gerçek bir kültür merkezine dönüşebilmesi için başlatılan çalışmalar tamamlanıyor.

İzmir, bu yıl Uluslararası Fuara yepyeni görünümüyle merhaba diyecek. Kültürpark’ı düzenleme projesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nca yıkılan ve molozu kaldırılan alanlarda Park Bahçeler Şube Müdürlüğü yeşil alan düzenleme çalışmalarına başladı. Kültürpark’a 14 bin 132 metrekarelik yeni yeşil alan kazandıracak olan çalışmaların üçte biri kısa sürede tamamlandı.

Ülker Pavyonu, Vestel, Şişe Cam, Arçelik binaları, Sarmaşık Düğün Salonu ve Nejat Uygur Tiyatrosu’nun bulunduğu 5 bin metrekarelik alanın yeşillendirme çalışmaları tamamlandı. 9 nolu pavyonun bulunduğu alanın yeşillendirme çalışmaları bu haftasonu başlayacak.
TRT binasının molozlarının kaldırılma işlemi de bu haftasonuna kadar tamamlanacak, kazanılan alan yeşil alan olarak değerlendirilecek.
Sabancı ile Atlas Pavyonu’nun yıkımı ise Üniversiade Oyunlarının ardından gerçekleştirilecek.


KÜLTÜRPARK’A 30 BİN MEVSİMLİK ÇİÇEK

Yıkımı yapılan yerleri yeşil alan olarak değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi öncelikle bu alanlara toprak seriyor. Ardından alanın tesviyesini yapıyor. Akasyalar, leylendi, çam gibi ağaç türlerinin yanı sıra berberis, taflan, kartapu, yayılıcı ardıç gibi çalı grubu bitkileri dikiyor. Dikimin ardından alan çimlendiriliyor, mevsimlik çiçeklerle süsleniyor.

Fuar genelinde mevsimlik çiçek dikimi sürecek, fuar zamanına kadar yaklaşık 30 bin mevsimlik çiçek dikimi gerçekleşmiş olacak.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/kulturparka-14-bin-metrekare-yeni-yesil-alan_15842.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!