Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kurbağalıdere'de Siyanür Tespit Edildi

Kurbağalıdere'deki kuş ölümleriyle ile ilgili İSKİ'nin yaptığı incelemelerde dere suyuna siyanür karıştığı tespit edildi.

Sabah Gazetesi



b>Kurbağalıdere'deki kuş ölümleriyle ile ilgili İSKİ'nin yaptığı incelemelerde dere suyuna siyanür karıştığı tespit edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "13 Ağustos 2007 tarihinde Ümraniye ilçesi Yeni Çamlıca Mahallesi İmar İskan Blokları mevkisinde bulunan dere üzerinde kuş ölümleri gözlenmiştir. Kurbağalıdere, yağmur sularını taşıyan ve yağışsız havalarda kuru olan bir deredir. Yapılan tespitte bir miktar suyun dereye aktığı görülmüş ve alınan numune İSKİ laboratucarlarında tahlil edilmiştir. Suyun geldiği yeri tespit etmek için hat üzerinde araştırma yapılmış, Tem Otoyolu kenarında bulunan bir menfezden zehirli atıkların vidanjörle boşaltıldığı tespit edilmiştir. Zaman zaman vidanjörlerin bu menfeze gelerek yasadışı olarak atıklarını boşalttıkları anlaşılmıştır. Laboratuvar analiz sonuçları dereye akan suyun "siyanür" içerdiğini göstermektedir."

Arıtma çıkışlarına kontrol
İSKİ'nin açıklamasında bölgede "kaplama" faaliyeti gösteren ve siyanür kullanan imalatçıların Atıksu Arıtma Tesisi bulunduğuna dikkat çekilirken, bu imalatçıların arıtma çıkış sularının da kontrol edileceği belirtildi. İSKİ'nin ayrıca bölgede son dönemde denetimsiz kaçak üretim yapan imalathane olup olmadığını da araştırdığı kaydedildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kurbagaliderede-siyanur-tespit-edildi_55916.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!