Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kursa Katılmayan, Ev-Arsa Satamayacak

TSE , Temmuz 2004'ten itabaren zorunlu olacak tebliği uyarınca, sadece meslek odasının açtığı kursa katılıp, belge alanların emlakçılık yapabileceğ

Sabah



b>TSE , Temmuz 2004'ten itabaren zorunlu olacak tebliği uyarınca, sadece meslek odasının açtığı kursa katılıp, belge alanların emlakçılık yapabileceğini belirtti.

TSE tarafından hazırlanan ve 8 Temmuz 2003 tarihinde resmi gazetede yayınlanan standarda göre, emlak komisyoncuları hizmet verdiği bölgenin, kroki, vaziyet planı, maket, perspektif gibi tanıtma gereçlerini müşterilerinin görebileceği şekilde teşhir edecek.
Taşınmazların özelliklerini müşteriye daha iyi tanıtabilmek için, broşür, fotoğraf, video çekimi, vaziyet planı, imar durumu gibi belgelerden yararlanacak. Emlak komisyonculuğu hizmetleri, ilgili meslek kuruluşlarınca belirlenmiş ücret tarifesine göre verilecek ve yer gösterme hizmeti karşılığında herhangi bir ücret talebinde bulunulmayacağı müşterinin görebileceği yere asılacak. Komisyoncu vereceği ilanlarda iş yeri adını belirtecek.

Büroda bilgisayar, telefon, faks, video ve kamera gibi cihazlar yanı sıra yer göstermek için taşıt da bulunacak. Kiralık ya da satılık ilanlar uzaktan görülebilecek şekilde olacak. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Ali Taylan, getirilecek olan standartların emlakçılar ve tüketiciler için kılavuz niteliği taşıyacağını belirterek, TSE tarafından yapılan tebliğin emlakçılık mesleğini yeniden tanımladığını ifade etti.

Taylan, ATEM'in ayrıca Gayrimenkul Komisyonculuğu Yasa Tasarısı üzerinde de çalıştığını söyleyerek,Türkiye'de 200 binden fazla emlakçı olduğunun tahmin edildiğini belirtirken, şimdiye kadar ancak 12 ilde emlakçılar odası kurulabildiğini, buralara da 15 bin civarında emlakçının üye olduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kursa-katilmayan-ev-arsa-satamayacak_10549.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!