Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kusursuzluğu Hedefleyince Mükemmele Yakın İşler Yapabilirsiniz

Epeydir basından izliyorum Varyap'ı. Özellikle de çevreci projeleri Meridan ile aldıkları ödüller üzerinden söyledikleri sözleri dikkatlice dinliyorum. Yazılıp çizilene her zaman olduğu gibi temkinli bakıyor ve her dönemin öne çıkan adları vardır diye geçiriyorum aklımdan. "Söz verdik, inşaatı zamanından önce erken bitireceğiz." diyor ve

Zaman Gazetesi
Kusursuzluğu Hedefleyince Mükemmele Yakın İşler Yapabilirsiniz

Masamda çalışırken ne zaman başımı kaldırıp dışarıya, biraz uzağa baksam Avrupa'nın en büyük adalet sarayının inşaatı üzerinde çok uzaktan bile fark edilen Varyap logosunu görüyorum. Bina gözümün önünde bana dahi hiç fark ettirmeden hızla büyüdü ve en tepesine de fethedilen kalenin burçlarına dikilen bayrak gibi şirket logosu yerleştirildi. Epeydir basından izliyorum Varyap'ı. Özellikle de çevreci projeleri Meridan ile aldıkları ödüller üzerinden söyledikleri sözleri dikkatlice dinliyorum. Yazılıp çizilene her zaman olduğu gibi temkinli bakıyor ve her dönemin öne çıkan adları vardır diye geçiriyorum aklımdan. "Söz verdik, inşaatı zamanından önce erken bitireceğiz." diyor ve yapıyorlar. Oysaki devlet müteahhitlerinin gecikmeli, şaibeli ve defolu işlerine alışmış bir neslin üyesi olarak Varyap bana oldukça ilginç geliyor. Okurlarımızdan da Varlıbaş'ları tanımak istiyoruz talebi gelince Süleyman Varlıbaş'ı söyleşi için arıyorum.

'Tam bir Karadeniz uşağıdır' dediler

Söyleşiye gitmeden hakkında araştırma yapıyor ve Süleyman Varlıbaş'ı tanımaya çalışıyorum. Okuduklarımın yanı sıra dinlediklerim de var. "Titiz ve dikkatlidir ama insandır, seversiniz" diyorlar. Bazen bu söylemlere kanıp da yelkenlerimi indirdiğim ama sukutu hayale uğradıklarım olmuştu. Bu kez de temkinliyim. Süleyman Varlıbaş ile söyleşimizde her zaman âdet olduğu üzere önce Varlıbaş Holding'den, iştigal alanlarından konuşuyoruz. Sonra Çaykara'ya çocukluğuna gidiyor, okulunu, annesiyle doğaya karşı verdikleri mücadelede hissettiklerini ve çok sevdiği ailesini konuşuyoruz.

Konuya Varlıbaş Holding'in amiral gemisi Varyap ile giriyoruz. Şirket, Varlıbaş Holding'in gayrimenkul geliştirme, inşaat ve müteahhitlik kuruluşu olarak 30 yıl önce 1980 yılında kurulmuş. Toplam 1.000 çalışanı, alt yüklenicileri ve çözüm ortaklarıyla 10 binden fazla kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlıyor. Projelerinde çokuluslu önde gelen firmalarla işbirliği de yapan Varyap, ülkemizin önde gelen inşaat şirketlerinden biri.

Yaptıklarımız, yapacaklarımızın aynası

Varyap bugüne değin, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile gerçekleştirdiği hasılat paylaşımı modeli ile Türkiye'nin LEED kayıtlı ilk lüks yeşil konut projesi Varyap Meridian'ı yapıyor. Proje içinde 1.500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşan ekolojik yüksek standartlı binalar inşa ediliyor. Anadolu yakasında Türkiye'nin yeni finans merkezi olma iddiasındaki Ataşehir'de inşa edilen Varyap Meridian'ın, 2011 yılında tamamlanması planlanıyor. Şirket, 2008 yılında Uphill Court Ataşehir ve Uphill Court Bahçeşehir'i hayata geçirmişti. Yapımı Trabzon'da devam eden Atapark projesinin ise 2010 yılının yaz aylarında hizmete açılması planlanıyor. Ayrıca İstanbul Çağlayan'da Avrupa'nın en büyük Adliye Sarayı, İstanbul Seyrantepe Spor Kompleksi, Ankara Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası, Trabzon Belediye Hizmet Binası ve Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü inşaatlarını da sürdürüyor.

Bütün bu hummalı çalışmaların bir de ödülü var. Türk Patent Enstitüsü tarafından düzenlenen '2007 yılı Patent Ödülleri'nde, inşaat dalında 'Altın Marka' ödülünü alan Varyap, yaptığı projelerle adeta kendisiyle yarışıyor. Kurum tüm faaliyetlerini, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi kalite belgeleri çerçevesinde sürdürüyor. Varyap, inşaat sektörünün önemli platformu Dun&Bradstreet Veritabanı (D&B), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Urban Land Institute (ULI) kuruluşlarının da üyesi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/kusursuzlugu-hedefleyince-mukemmele-yakin-isler-yapabilirsiniz_79056.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!