Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kütahya Germiyan Konağı’nın Açılışını Bakan Koç Yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, hükümet olarak temel atma ile kurdele kesme arasındaki mesafeyi kısalttıklarını belirterek, “Tüm ülkede yeni bir kültür ve turizm anlayışı getirmeye çalışıyoruz. Ben ülkem için iyi rüyalar görürüm, ama hiç hayal kurmam. Çünkü hayal insanı uçurur. Rüya ise insana şevk verir.” dedi.

Zaman



ültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, hükümet olarak temel atma ile kurdele kesme arasındaki mesafeyi kısalttıklarını belirterek, “Tüm ülkede yeni bir kültür ve turizm anlayışı getirmeye çalışıyoruz. Ben ülkem için iyi rüyalar görürüm, ama hiç hayal kurmam. Çünkü hayal insanı uçurur. Rüya ise insana şevk verir.” dedi.

Bir dizi inceleme, açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kütahya'ya gelen Bakan Koç, Kütahya-Eskişehir karayolu üzerindeki Ilıca kavşağında protokol üyeleri tarafından karşılandı. Ayağının tozuyla Ilıca'daki Otel Harlek'te incelemelerde bulunan Koç, buradan il merkezine geçerek Vali Aydın Güçlü ve Belediye Başkanı Mustafa İça’yı ziyaret etti.

Kütahya'nın zengin değerlere sahip olduğunu vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, “Eskişehir, Uşak, Afyon ve Kütahya'yı tarihi Frig Vadisi’nden dolayı ayağa kaldırmak istiyoruz. Bu bölge, termal turizmi açısından da birinci bölgedir. Kütahya ziyaret ettiğim 47. il. Bütün illeri dolaşıyorum.” şeklinde konuştu. Kültür varlıklarının başlı başına bir işe yaramayacağını savunan Bakan Koç, “Hangi nev'iden olursa olsun, bir turizmin olabilmesi için iki kaynak söz konusudur. Kaynaklardan birisi yoldur. Diğeri de konaklama tesisleridir. Bunlar olmazsa istediğin kadar dünya çapında kazı ve ören yerlerin, termal kaynakların olsun, bir işe yaramaz.” ifadesini kullandı. Tarihi Bedesten ve Macar evini ziyaret eden Bakan Koç, Kütahyalı bayan girişimci Cemile Gül'e ait tarihi Germiyan Konağı'nın da açılışını yaptı. Açılışta halkoyunları ekibi bir gösteri sunarken; el sanatları konusunda ün yapmış olan Cemile Gül, Bakan Koç'a konağı ve el işi giysileri tanıttı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kutahya-germiyan-konaginin-acilisini-bakan-koc-yapti_30116.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!