Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kuvay-ı Milliye Anıtı Yolunda Üçüncü Kayma

Manisa Kuvay-ı Milliye Anıtı’na ulaşımı sağlayan 70 metrelik bağlantı yolun 30 metresinde 10 Şubat’ta sağanak yağmurun ardından kayma meydana geldi. Gevşek zemin üzerine yapıldığı ileri sürülen yoldaki kayma nedeniyle çevredeki aydınlatma direkleri ile 18 çam ağacı yakından geçen dere yatağına devrildi.

Hürriyet EGE
Kuvay-ı Milliye Anıtı Yolunda Üçüncü Kayma

Manisa Kuvay-ı Milliye Anıtı’na ulaşımı sağlayan 70 metrelik bağlantı yolunun 30 metresinde 10 Şubat’ta sağanak yağmurun ardından kayma meydana geldi. Gevşek zemin üzerine yapıldığı ileri sürülen yoldaki kayma nedeniyle çevredeki aydınlatma direkleri ile 18 çam ağacı yakından geçen dere yatağına devrildi.

İl Özel İdaresi, yolu yaptı ve asfaltladı. Ancak, yol geçen pazar günü yağmurda yeniden kaydı. Yol ve çevresinde derin çatlak ve çukurlar oluştu. 20 Şubat’ta yolda ikinci kez bakım ve onarım çalışması yapıldı. Yolun etrafındaki yarım asırlık 12 sağlam çam ağacı da çalışmalar sırasında yola zarar verdiği gerekçesiyle kesildi. Fakat, tüm çabalara rağmen yolda dün (23 Şubat) üçüncü kez kayma meydana geldi.

Yoldaki kaymaların, 20 metre mesafedeki üzerinde Manisa efesi, elinde zeytin dalı tutan çağdaş Türk kadını ile Atatürk maskı bulunan 65 metre yükseklik ve 10 ton ağırlığında, Türkiye’nin en büyüğü ünvanını taşıyan anıtta da tehlike yarattığı ileri sürüldü.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/kuvay-i-milliye-aniti-yolunda-ucuncu-kayma-_76984.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!