Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

LCD Treni Kaçtı, Bilgisayar TV'ye Bakalım

Avrupa'da satılan her 10 televizyondan 8'inin LCD-plazma TV haline gelmesi ile sıkıntılı günler yaşayan Türk televizyon üreticileri yeni bir atağa hazırlanıyor. Uzakdoğuluların uzun süredir üzerinde çalıştığı PCTV (bilgisayar televizyonu) teknolojisini geliştirerek piyasaya sunan Crea, ilk siparişi Avrupa'dan aldı.

Zaman Gazetesi
LCD Treni Kaçtı, Bilgisayar TV'ye Bakalım

Avrupa'da satılan her 10 televizyondan 8'inin LCD-plazma TV haline gelmesi ile sıkıntılı günler yaşayan Türk televizyon üreticileri yeni bir atağa hazırlanıyor. Uzakdoğuluların uzun süredir üzerinde çalıştığı PCTV (bilgisayar televizyonu) teknolojisini geliştirerek piyasaya sunan Crea, ilk siparişi Avrupa'dan aldı. Toplam 200 adet televizyonu Norveç'e ihraç ettiklerini belirten Crea Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İlerisoy, gelen talepler üzerine üretimi hızlandırdıklarını söylüyor.

Yerli firma tarafından üretilen yeni nesil televizyonun piyasadaki muadillerinden fazla talep görmesinin sebebini ise İlerisoy şu sözlerle özetliyor: "Ürünün gerçek bir bilgisayardan hiçbir farkı yok. Web, chat, music, film gibi diğer PC'lerde olduğu gibi tüm bu özellikleri televizyon ekranından bulabiliyorsunuz. Diğer PC'li TV ürünü, bilgisayar bazlı olmasına rağmen HDD ve RAM işlemci gücü olarak çok sınırlı kalıyordu. Kısıtlı olmayanların ise tasarımları çok kalındı. Biz teknolojiyi geniş ekranda birleştirmeyi başardık."

Bilişim sektörü, ekonomik krizin etkilerini çok derinden olmasa da hissetmeye devam ediyor. Yerli ve yabancı pazarlardaki oyuncular bütçelerini gözden geçirerek 2009'a yeni planlar ve açılımlarla hazırlanıyor. Özellikle yılın ikinci yarısına hızlı bir giriş yapmayı hedefleyen üretici ve satıcı firmaların hedefinde yeni nesil ürünler var. Birçok firma farklı tasarımlarla müşteri karşısına çıkmaya hazırlanırken ilk atak yerli firma Crea'dan geldi. Bilgisayar ve televizyonun birleşimini geniş ekranda buluşturan şirket, daralan Avrupa pazarına ihracat yapmayı başardı. Tüketicilerin talepleri çerçevesinde kendilerini konumlandırdıklarını belirten İbrahim İlerisoy, özellikle yurtdışında neler var diye baktıklarını, Doğu Avrupa ile Ortadoğu'ya odaklandıklarını kaydediyor.

"Buralardaki pazarları anlamaya çalışıyoruz. Teknolojide yurtdışına odaklanmak ciddi iştir. Adeta kılıç kuşanmaktır. Oyun daha yeni başlıyor. Rakiplerimize biz de varız diyoruz. Karşılarında artık daha güçlü ve ne yaptığını bilen yerli firmalar görecekler." diye konuşan İlerisoy, yeni nesil televizyon ürününe çok güveniyor. Ürünü daha da geliştireceklerini aktaran İlerisoy, PCTV için 6 ay Ar-Ge çalışması yaptıklarını söylüyor. İlerisoy, PCTV'nin çıkış noktasının, evin ortasında kablo görmek istemeyen kadınlar ile internet kullanıp aynı anda televizyonu izlemek isteyenlerin taleplerinden çıktığını ifade etti.

Küresel kriz dahi olsa Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfusla, yabancı şirketlerin dikkatini çekmeye devam ettiğini anlatan İbrahim İlerisoy, bu yüzden birçok firmanın merkezi ofislerini Türkiye'ye taşıdığını söylüyor. Avrupa'nın lojistik merkezinin burası olabileceğine dikkat çeken İlerisoy, elektronik eşya fiyatları hakkında da bilgi veriyor: "Fiyat anlamında çok cazip bir ülkeyiz. Bundan 10 yıl önce Amerika'dan Avrupa'dan çok ucuza ürün alırken şimdi Türkiye'deki fiyatlar konuşuluyor."

Cumhurbaşkanlığına 3. Nesil dizüstü

Bu yılın ortalarına doğru uygulamaya geçilmesi beklenen 3. Nesil (3N)'li cihazların üzerinde de çalışma yaptıklarını anlatan İbrahim İlerisoy, ürettikleri 3N'li dizüstü bilgisayarlardan 100 adetinin Cumhurbaşkanlığı tarafından satın alındığını belirtti. İlerisoy, sim kart ile çalışan laptopların internete her yerden ulaşmayı sağladığını hatırlatıyor. Önceleri, söz konusu bilgisayarları az sayıda ürütmeyi planlayan şirket, gelen talep üzerine üretimi artırma kararı aldı. 3N'li laptopların fiyatının 799 dolar olacağı belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/lcd-treni-kacti-bilgisayar-tvye-bakalim_66132.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!