Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Limak 'Priştina' için 85 Milyon Euro Kredi Aldı

Kosova'yı dünyaya bağlayan Priştina Uluslararası Adem Jashari Havalimanı'nın tasarım, inşaat, finansman ve işletme ihalesini kazanan Limak Kosova International Airport JSC ile Vakıfbank arasında 85 milyon Euro'luk proje Finansman Kredisine ilişkin anlaşma imzalandı.

Dünya Gazetesi
Limak 'Priştina' için 85 Milyon Euro Kredi Aldı

Kosova'yı dünyaya bağlayan Priştina Uluslararası Adem Jashari Havalimanı'nın tasarım, inşaat, finansman ve işletme ihalesini kazanan Limak Kosova International Airport JSC ile Vakıfbank arasında 85 milyon Euro'luk proje Finansman Kredisine ilişkin anlaşma imzalandı. Limak Ambassadore Otel'de düzenlenen törenin açılışında konuşan Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, dost ve kardeş Kosovayı, dünyaya bağlama gibi çok önemli bir sorumluluğu üstlendiklerini ve bu görevi layıkıyla yerine getirme hedefinde olduklarını söyledi.

Limak Kosova International Airport JSC'nin inşaat döneminde bin kişiye, işletme döneminde ise 550 kişiye istihdam sağlayacaklarını da dile getiren Özdemir, Limak olarak İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın inşası ve işletmesinde gösterdikleri başarıyı Türkiye ve Kosova Cumhuriyetleri açısından büyük önem taşıyan Priştina Uluslararası Adem Jashari Havalimanı projesinde de tekrarlayacaklarına inancının tam olduğunu belirtti. Özdemir, toplam 140 miyon Euro'luk bir yatırım gerektiren havalimanı inşaatını 2 yılda tamamlamayı öngördüklerini bildirdi.

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan da son dönemde Türk firmalarının yurt dışında büyük ve önemli projelere imza attığını, bu firmaların özellikle havalimanı inşaatı ve işletmelerinde deneyim sahibi olduğunu söyledi. Bu tür projelerin, hem o ülke ekonomisine hem Türk firmalarına hem de projeye finansal destek sağlayan bankalara büyük yararlar sağladığını ifade eden Kalkan, banka olarak geçen yıl yatırım projelerine 5 milyar TL kredi tahsis ettiklerini söyledi.

Kalkan, Kosova Havalimanı Projesi için gerekli olan nakdi krediyi VakıfBank olarak sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/limak-pristina-icin-85-milyon-euro-kredi-aldi_85445.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!