Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İşte Gerçek Proje

‘Limanın Kaldırılması Gerekiyorsa Haydarpaşa Halka Açılsın’

Boğaz Tüp Geçit Projesi’nin 2009 yılında hayata geçmesinin ardından kullanılmayacak olan Haydarpaşa Tren Garı ve limanın bulunduğu yere, 7 tepe İstanbul’dan esinlenerek bünyesinde 5 yıldızlı otel bulunacak olan 7 gökdelen, sosyal tesisler, iş ve eğlence merkezleri, yat limanı, rezidanslar ve spor kompleksi yapılacak.

Zaman
‘Limanın Kaldırılması Gerekiyorsa Haydarpaşa Halka Açılsın’

oğaz Tüp Geçit Projesi’nin 2009 yılında hayata geçmesinin ardından kullanılmayacak olan Haydarpaşa Tren Garı ve limanın bulunduğu yere, 7 tepe İstanbul’dan esinlenerek bünyesinde 5 yıldızlı otel bulunacak olan 7 gökdelen, sosyal tesisler, iş ve eğlence merkezleri, yat limanı, rezidanslar ve spor kompleksi yapılacak.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhçu, Anadolu’nun İstanbul’a giriş kapısı olan Haydarpaşa Garı ve çevresinin İstanbullulara kapatılacağını iddia ediyor. Kadıköy’den Harem’e kadar olan 4 milyon metrekarelik alanın imara açılacağını ve bunun 1 milyon metrekaresine ‘Dünya Ticaret Merkezi’ yapılmak istendiğini kaydeden Muhçu, kıyı şeridinin halka kapanacağını savundu. “Limanın kaldırılması gerekiyorsa kıyı şeridi spor ve kültürel alanlara dönüştürülerek halka açılsın.” diyen Eyüp Muhçu, kentin siluetine zarar verildiğini söyledi. 5 ila 7 milyar dolar düzeyinde yatırımın beklendiği ve ‘İstanbul-İstanbul’ ya da “kruvazör” ismini alması beklenen uluslararası projenin nisan ayında hazırlanan imar planı onaya sunulmak üzere Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na gönderildi. 600 dönüm üzerine yap-işlet devret (YİD) modeliyle hayata geçirilecek model için, Bayındırlık Bakanlığı’nın vereceği tasdikin ardından ihaleye çıkılacak. Projenin hayata geçmesi için, 2004 yılında çıkartılan 5234 sayılı kanuna geçici bir madde eklendi. Böylelikle, Haydarpaşa Garı’nın yapısına dokulunmadan alanın kullanılmasının önü açıldı. Bayındırlık Bakanlığı’nın plana onay vermesinden sonra, 600 dönümlük alanın proje kapsamında değerlendirilmesinde tek yetkili Demiryolları olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/limanin-kaldirilmasi-gerekiyorsa-haydarpasa-halka-acilsin_28874.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!