Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Limontepe'nin de Artık İmar Planı Var

Konak Belediyesi'nin yaptırdığı Limontepe'nin imar planları Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina tarafından onaylandı. Artık 40 bin nüfuslu

Akşam



b>Konak Belediyesi'nin yaptırdığı Limontepe'nin imar planları Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina tarafından onaylandı. Artık 40 bin nüfuslu Limontepe, 70 bin kişiye hitap edecek.

Konak Belediyesi tarafından 8 mahalle için yaptırılan imar planları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina tarafından onaylanarak uygulamaya kondu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Limontepe bölgesinde daha önce var olan ıslah planlarının da revizyonu yapıldı.

Yeni imar planı ile vatandaşların ilçe belediyelerine başvurarak daha güvenli ve sağlıklı bir yapılaşma için inşaat ruhsatlarını alabilecekleri bildirildi. Limontepe bölgesinde daha önce var olan ıslah planlarının revizyonunu yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgenin sağlıklı bir yapılaşmaya kavuşmasını ve afetlere karşı daha güvenli gelişmesini sağlayacak.

Eskiizmir Gazi Mahallesi'nde, Limontepe'nin imar planını onaylayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'yı bölge muhtarları ve vatandaşlar coşkuyla karşıladı. Limontepe için hayata geçirilen imar planının bilimsel bir çalışma sonucu jeolojik bulgular göz önüne alınarak hazırlandığını belirten Piriştina, şunları söyledi: '40 bin nüfusun oturduğu bölge yeni imar planı ile 70 bin nüfusa hitap edecek şekilde düzenlendi. Bütün yaptığımız çalışmalarda mahallere ilişkin ne sorun varsa muhtarlarımızın bize yol göstericiliğinde bu hizmetleri yaydık. Yağmur suyunu yaptık, kanalları kapalı sisteme aldık ve içmesuyu şebekesi yenileyerek Çiğli'den Güzelbahçe'ye kadar hizmet götürdük. Sadece kent merkezine değil nerede bir boşluk bulduysak bakınız Yurtoğlu, bakınız Gazi Mahallesi Kartal Parkı yine Peker Mahallesi'ne 50-60 dönümlük parklar, yeşil alanlar kazandırdık.'

Bugünün tarihi bir gün olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi de, '8 mahalleyi kapsayan imar planları tamamlandı. Bu bölge için var olan imar ıslah planı revize edildi. 2.5 yıl boyunca jeolojik jeoteknik etütler yapılarak çalışıldı. 5 katlı ve 2 katlı yapılaşmaya izin verilen noktalar var. Artık bölge vatandaşı Konak Belediyesi'nden ceza yemeyecek. Eskiizmir her şeye layıktır. Artık bu bölgenin önü açıktır' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/limontepenin-de-artik-imar-plani-var_9855.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!