Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lokomotif İhalesinde Devler Yarışıyor

Demiryollarının modernizasyonu çerçevesinde, T.C.Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'nün kredi ile gerçekleştireceği 65 adet elektrikli ana hat lokomo

Dünya



emiryollarının modernizasyonu çerçevesinde, T.C.Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'nün kredi ile gerçekleştireceği 65 adet elektrikli ana hat lokomotifi alımında dünyanın önde gelen firmaları arasında yarış başladı.
TCDD Genel Müdürlüğü'nce bir süre önce uluslararası düzeyde ihaleye çıkarılan 65 adet elektrikli ana hat lokomotifi ihalesinde teklifler alındı.

Ekim ayı içinde yapılan yaklaşık 100 milyon dolarlık ihaleye, demiryolu ulaşımı sektörünün önde gelen ülkeleri arasında bulunan Almanya, Fransız ile Kanada-İsveç ülke işbirliği oluşturulan firmalardan teklif alındı.

Yüzde 100 kredi temini şartı ile tedariki öngörülen ihaleye Almanya'dan Siemens, Kanada-İsveç işbirliği ile Bombardier firması ve Fransa'dan Alstom firması teklif verdi.

Alınan teklifler üzerinde incelemelerini başlatan TCDD Genel Müdürlüğü'nün fiyat ve önerilen krediler ile diğer teknik konular üzerindeki değerlendirmesini önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor.

Bir bölümü TCDD'nin Türkiye'deki tesislerinde ilgili firma lisansı ile imal edilecek olan elektrikli ana hat lokomotiflerinin öncelikli olarak Ankara-İstanbul demiryolu hattında hizmet vermesi bekleniyor. Ulaşım süresini büyük ölçüde kısaltacak olan lokomotiflerin daha sonra önemli güzergahlara da yaygınlaştırılarak hizmet alanlarının genişletilmesi planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/lokomotif-ihalesinde-devler-yarisiyor_2231.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!