Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Londra'da Ne Varsa Ankara'da da Var''

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara'da 40 müze, 40'a yakın kütüphane, 26 sinema, 11 tiyatro salonu bulunduğunu bildirerek, ''Bilişim Vadisi'nin Ankara'da kurulması durumunda buraya gelenler gerekli kültür ve sanat faaliyetlerine de rahatlıkla katılabilir. Ankara çok güzel bir şehir. Londra'da ne varsa Ankara'da da var'' diye konuştu.

yapi.com.tr / AA
1 ''Londra'da Ne Varsa Ankara'da da Var''

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci'yi makamında ziyaret etti. Bilişim Vadisi'nin İstanbul ya da Kocaeli'nde yapılmasının Ankara'da da yapılmasının önünde engel teşkil etmeyeceğine dikkat çeken Vali Yüksel, Ankara'nın üniversiteleri, tekno kentleri ve organize sanayi bölgeleri, gerekli ölçüdeki arazisi ile kültür ve sanat altyapısıyla bilişim vadisine çok uygun olduğunu söyledi. Yüksel, ''Ankara'da 40 müze, 40'a yakın kütüphane, 26 sinema, 11 tiyatro var. Bilişim Vadisi'nin Ankara'da kurulması durumunda buraya gelenler gerekli kültür ve sanat faaliyetlerine de rahatlıkla katılabilir. Ankara çok güzel bir şehir. Londra'da ne varsa Ankara'da da var'' diye konuştu.

''Vites yükselterek daha çok yol alacağız''

Ankara'nın geleceğini yaratmak için Ankara Ticaret Odası başta olmak üzere meslek örgütlerinden öncülük beklediklerine dikkat çeken Vali Yüksel, konuşmasında şunları söyledi:

''Ankara için ortak akılda buluşmamız lazım. Ankara'nın geleceğini yaratmak için meslek örgütlerinin özellikle ATO'nun öncülük etmesi gerekiyor. Kamu kurumlarıyla, meslek odalarıyla birlikte, konvoy halinde, mesafeleri gözeterek, vites yükselterek daha çok yol kat etmemiz lazım.''

Maket Ankara

Başkanı Salih Bezci, Ankara'nın da bir maketinin yapılması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Ziyarete Ankara ekonomisi hakkında bilgiler veren Bezci, ''Daha müreffeh bir Ankara için hem yerel yönetimler, hem hükümet, hem de kentin en büyük meslek örgütü olan odamızın ürettiği birçok proje bulunmaktadır. Biz oda olarak Ankara için yapılacak tüm projelerde öncü rol oynamak istiyoruz'' dedi.

Dünyanın önemli şehirlerinde, şehrin maketlerinin bulunduğunu hatırlatan Bezci, ''Bugün New York'ta, Şanghay'da Milano'da kısacası pek çok ülkede şehirlerin maketleri yapılıyor. Bu maketler devasa açık hava müzeleri olarak ilgi çekiyor. Ankara'nın da bir şehir maketine kavuşması için çalışmalar yapıyoruz'' diye konuştu.

Başkent'in Damlataş'ı olarak bilinen Tuluntaş Mağarası'nın restorasyonu ve turizme kazandırılması için çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Bezci, şunları söyledi:

''Tuluntaş Mağarası için Ankara Valiliği, Gölbaşı Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası olarak projelendirme çalışmaları başlatacağız. Restorasyonu en kısa sürede tamamlanacak mağara, Ankara'ya özgü ürünlerin satıldığı, Ankara'ya özgü yemeklerin yendiği, güzide bir turizm merkezi olarak Başkent markasına önemli katkı sağlayacak.''

Uluslararası fuarlara davet

Ankara'nın kısa zamanda bir fuar merkezine kavuşması için ATO olarak tüm çalışmalara katkı sağlama kararlılığında olduklarını belirten Bezci, ''Çadırda fuar açan başka bir şehir kalmadı. Bu tablo bize yakışmıyor Akyurt'a 1 milyon 800 bin metrekarelik arazi içinde fuar alanı inşası için çalışmalara başladık. Ankara'nın kalbi düzenlenen uluslararası fuarlarla atacak'' dedi.

Ankara Ticaret Odası olarak kent ekonomisinin gelişimini yurtiçi ve yurtdışı fuarlarla desteklediklerini kaydeden Bezci, Vali Yüksel'i de fuarlara davet ederek, Ankara Valisi'nin fuarlara ATO heyetiyle birlikte katılmasının firmalara büyük moral desteği olacağını kaydetti.

Yüksel'in Ankara için yapılacak tüm çalışmalara kişisel olarak yaklaşımıyla heyecan ve azim kattığına dikkat çeken ATO Başkanı, ''Gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki Ankara takımının çok iyi bir kaptanı var'' diye konuştu.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ATO Başkanı Bezci'nin fuarlara ilişkin davetini kabul ederek, Ankara'nın gelişimi için yapılacak her türlü eylemde Ankara Ticaret Odası ile birlikte olmaktan memnuniyet duyacağını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/londrada-ne-varsa-ankarada-da-var_88336.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Ankara'da Covent Garden tarzı bir opera binası, Royal Festival Hall gibi bir konser salonu, Victoria & Albert Müzesi gibi bir müze var mı? Saygılar... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!