Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mahallenin Muhtarı Geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Anadolu yakası, Ataşehir bölgesinde kurulması planlanan İstanbul Finans Merkezi arazisinde bir parsel de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) satıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile anlaşmaya varan Kurum, 43 dönümlük (43 binmetrekare) parseli kendine ayırdı. TOKİ’den elde edilen bilgilere

Gazete Haber Türk
Mahallenin Muhtarı Geldi

TOKİ’nin projelendirdiği Ataşehir finans merkezinde Halkbank ve Ziraat Bankası’ndan sonra BDDK da arsasını satın aldı. Ziraat Bankası’na komşu 43 dönümlük parselin sahibi olan BDDK, tapusunu henüz almadı; ancak tüm detaylarda anlaşıldı. Araziye en az 167.7 milyon TL ödenmesi bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Anadolu yakası, Ataşehir bölgesinde kurulması planlanan İstanbul Finans Merkezi arazisinde bir parsel de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) satıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile anlaşmaya varan Kurum, 43 dönümlük (43 binmetrekare) parseli kendine ayırdı. TOKİ’den elde edilen bilgilere göre, arazinin tapusu henüz devredilmedi; ancak yaklaşık iki hafta önce tüm hususlarda anlaşma sağlandı. BDDK, kendisine, Halk Bankası ve Ziraat Bankası’nın satın aldığı parsellere komşu alanı seçti.

167.7 milyon TL maliyet

Daha önceMerkez Bankası’nın aldığı öne sürülen 43 dönümlük arazi için BDDK henüz ödeme yapmadı; ancak, finansmerkezi arazisinde ortalama metrekare fiyatı 3 bin 900 TL. Buna göre, 43 binmetrekare için BDDK’nın en az 167milyon 700 bin TL ödemesi öngörülüyor. Ataşehir’de ilk arsayı Temmuz 2008’de Halk Bankası almıştı. Banka, 57 bin 500metrekare için 223.4 bin TL ödemişti. Yerini aynı dönemde hazır eden Ziraat Bankası ise 54 bin 384 metrekare büyükyüğündeki parseli 211.5milyon TL’ye almıştı.

Merkez Bankası’na kanun engeli

Ataşehir’e taşınması en çok polemik konusu olan kurum ise Merkez Bankası (MB). MB Başkanı Durmuş Yılmaz, taşınmaya karşı olduğunu ifade etmiş “Yasa çıksa da uygulamam, uygulamak isteyene yerimi bırakırım” demişti. Bu sözlerin ardından MB Kanunu gündeme gelmiş ve 2’nci maddedeki “Bankanın merkezi, Ankara’dır” ifadesi öne çıkmıştı. Taşınmanın yasaya aykırı olduğu belirtildikten sonra Başbakan Erdoğan, “Kanunsa kanun, yaparız kanunu. MB’nin İstanbul’daki yeri bile belli” demişti. Türkiye Vakıflar Bankası Anonim Ortaklığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda, MB için “Merkezi, İstanbul’dadır” düzenlemesi yapılacağı konuşulmuştu.

500 dönümlük arazide 300 dönümofislere ayrıldı

Üzerinde finans merkezinin yükselmesi planlanan arazi toplam 500 dönüm büyüklüğünde. Bu alanın 300 dönümünde banka ve kurumların binaları yer alacak. TOKİ’nin planlamasına göre, projeye 1.2 milyar dolar harcanacak. Planlamalarını TOKİ’nin yaptığı finans merkezi arazisini, Batı Ataşehir’de inşa edilen Uphill Court, My World ve Kent Plus projeleri ile TEM 1’nci köprü bağlantı yolu ayırıyor. İstanbul Finans Merkezi (İFM) olarak projelendirilmesi planlanan arazi toplam 500 dönüm (500 bin metrekare) büyüklüğünde. Planlama bölgesinde yaklaşık 150 dönümlük kısım yeşil alan ve yol olarak terk ediliyor. Bunun dışında; eğitim, kültür, resmi kurum, kreş gibi donatı alanlarına da 50 dönüm (50 bin metrekare) ayrılıyor. Bölgede banka genel müdürlükleri ve kurumların merkez binaları olarak değerlendirilecek merkezi iş alanlarına (MİA) da 300 dönüm (300 bin metrekare) bırakılıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/mahallenin-muhtari-geldi_76893.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!