Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Makedonya Kulesi, Edirne’nin Tarihine Işık Tuttu

Edirne’de bulunan antik çağa ait Makedonya Kulesi, arkeolojik park yapılmak üzere Edirne Belediye Başkanlığı’na devredildi. Belediye Başkan

Zaman



b>Edirne’de bulunan antik çağa ait Makedonya Kulesi, arkeolojik park yapılmak üzere Edirne Belediye Başkanlığı’na devredildi.

Belediye Başkanı Cengiz Varnatopu, kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte çok önemli bulgulara rastlandığını belirterek, ortaya çıkan Makedonya Kulesi’nin Edirne’nin genel yapısından izler taşıdığını söyledi. Edirne Valisi Fahri Yücel de, Makedonya Kulesi’nin çevresinde kent tarihinin antik çağ yönünü sergilemek amacıyla bir arkeolojik park yapılması için belediyeye devredildiğini açıkladı. Vali Yücel, böylece Edirne’nin, kente adını veren Roma imparatorunun yaptırdığı ve sağlamlığıyla antik çağda dillere destan olan kalesine bir nebze de olsa tekrar kavuşmuş olacağını kaydetti. Edirne Müzesi Müdür Vekili Şahin Yıldırım, Makedonya Kulesi ve Edirne surları kazılarının; Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Çevre Koruma Vakfı’nın desteğiyle 16 ayda tamamlandığını anlattı. Vali Yücel ve beraberindekiler Makedonya Kulesi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/makedonya-kulesi-edirnenin-tarihine-isik-tuttu_7761.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!