Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Malatya Müzesindeki Onarım Biran Önce Tamamlanmalı

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tarihi Eserler Koruma ve Kurtarma Grubu, kentteki tarihi eserlerle ilgilenilmesini istedi. Yerel Gündem

Zaman



b>Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tarihi Eserler Koruma ve Kurtarma Grubu, kentteki tarihi eserlerle ilgilenilmesini istedi.

Yerel Gündem 21 Tarihi Eserler Koruma ve Kurtarma Grubu temsilcisi İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Göknur Göğebakan, Müze Müdürü Selahattin Aksu ve grubun üyesi Asım Demirkök, müze müdürlüğünde düzenledikleri basın toplantısında, Malatya’daki tarihi eserlerin durumu ve açılamayan Karakaş Konağı Etnografya Müzesi ile Malatya Müzesi hakkında bilgi verdi.

Yrd. Doç. Dr. Göknur Göğebakan, yaklaşık 2.5 yıldır kapalı olan Malatya Müzesi’ndeki onarımın biran önce tamamlanıp ziyaretçilere açılması gerektiğini belirterek, bir yıl önce tamamlanan Karakaş Konağı Etnografya Müzesi’nin de açılması gerektiğini bildirdi. Tarihi 5 Konak’ların da restore edilmesi gerektiğini söyleyen Göğebakan, bu konuda girişimleri sürdüreceklerini kaydetti. Müze Müdürü Selahattin Aksu ise restore olan Malatya Müzesi’nin 2 yılı aşkın süredir kapalı olduğunu, iç teşhir bölümünün tamamlandığını, dış aydınlatma ile çevre düzenlemesinin kaldığını, 300350 milyar lira ödenek gönderilmesi halinde eksiklerin tamamlanıp müzenin ziyaretçilere açılacağını söyledi. Göğebakan, Niyazi Mısri Caddesi’nde bulunan tarihi Karakaş Konağı Etnografya Müzesi’nin tamamlanmasına rağmen, bazı eksikleri nedeniyle açılamadığını belirttiler. Tarihi Eserleri Koruma ve Kurtarma Grubu üyeleri, 500 milyar lira civarında para harcanan tarihi Karakaş Konağı Etnografya Müzesi’nin etrafındaki yerlerin de istimlak edilerek, ziyaretçilerin rahat giriş ve çıkışının sağlanmasını istediler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/malatya-muzesindeki-onarim-biran-once-tamamlanmali_6767.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!