Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Malezya Üzerinden Gelen Çin Klimasına Soruşturma

Dış Ticaret Müsteşarlığı, Çin'den klima ithalatında haksız rekabetin önlenmesi amacıyla aldığı kararların, ticaret Malezya üzerinden yapılıyormuş gibi gösterilerek delindiği gerekçesiyle soruşturma açtı.

Milliyet Gazetesi



ış Ticaret Müsteşarlığı, Çin'den klima ithalatında haksız rekabetin önlenmesi amacıyla aldığı kararların, ticaret Malezya üzerinden yapılıyormuş gibi gösterilerek delindiği gerekçesiyle soruşturma açtı. Soruşturma, Arçelik ve Vestel'in şikayetleri üzerine başlatıldı. Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı, Çin ile ilgili düzenleme yapıldıktan sonra, Malezya ile Türkiye arasında ticaretin şeklinde ani ve önemli ölçüde değişme olduğu ve söz konusu değişikliğin önlemin etkisiz kılınmasına yönelik faaliyetlerden kaynaklandığına işaret eden ciddi bilgi ve bulguların varlığını saptadı. Müsteşarlık bu konuda soruşturma açılmasına karar verdi.

Soruşturma süresince geçici önlem uygulanması kararlaştırılabilecek ve söz konusu geçici önlem veya kesin önlem geriye dönük olarak uygulanabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/malezya-uzerinden-gelen-cin-klimasina-sorusturma_58749.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!