Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Maliye Bakanlığı, İpotek Kredisi ile İlgili Çalışmalara Başladı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vatandaşları 10-20 yıl vadelerle konut sahibi yapmayı amaçlayan ipotek kredisi (mortgage) uygulaması ile ilgili olara

Dünya
Maliye Bakanlığı, İpotek Kredisi ile İlgili Çalışmalara Başladı

b>Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vatandaşları 10-20 yıl vadelerle konut sahibi yapmayı amaçlayan ipotek kredisi (mortgage) uygulaması ile ilgili olarak çalışmalara başladıklarını söyledi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı M. Kemal Unakıtan'a hazırladığı 'Düşen Enflasyon Ortamında Yaşamak' konulu çalışma raporunu takdim etti. Maliye Bakanlığı'nda yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Unakıtan, enflasyonun düşmesiyle beraber piyasaya yeni enstrümanlar geleceğini belirtti. Bunlardan birinin de ipotek kredileri (mortgage) olduğunu dile getiren Unakıtan, Bakanlık olarak bununla ilgili çalışmalara başladıklarını açıkladı. Unakıtan, artık Türkiye'de de herkesin 10-20 yıl gibi vadeler ile konut sahibi olabileceğini belirtti.

Vergi kanunu ile ilgili çalışmalar önümüzdeki yıl sonlandırılacak

Maliye Bakanı Vergi İdareleri'nin yeniden yapılandırıldığını, bundan sonra maliye politikaların tesbitinin bakanlık tarafından, uygulamaların ise tamamen Vergi İdareleri tarafından yapılacağını ifade etti. 2005'in başlarında vergi dairelerinin otomasyona geçeceğini ve veri tabanı çalışmalarının tamamlanacağını kaydeden Unakıtan, "Vergi kanunlarını ele alacağız. Sonunda baştan süper bir diyeceğimiz kanunlarımızı çıkaracağız. Bunların hepsi, yeni, anlaşılır, basit ve ikide bir değişmeyecek bir vergi kanunu olacak. Tüm toplumun fikirlerini alıp mutabakat sağladığımız bir kanun çıkaracağız. 2005'in içinde bu çalışmalar sonuçlandırılacaktır" dedi.

Enflasyon muhasebesi ile ilgili bir soru üzerine sivil toplum örgütlerinin seçim öncesinde enflasyon muhasebesinin çıkarılması için kendisinden söz aldıklarını ve bunun üzerine bu kanunu 2004 yılının başında yürürlüğe koyduklarını hatırlatan Unakıtan, "Şimdi, aynı sivil toplum örgtüleri diyor ki, 'Sayın bakanım ne olur bunu uygulama.' Gel bakalım şimdi ne yapacağız. Bizde Maliye olarak oturup arkadaşlarımızla ne yapacağımızı tartışacağız. Sivil toplum örgütlerinin fikirlerini almak üzere bir karar alırız. Bu kararın ne olacağını bilemem. Şimdiye kadar yanlış hesap yaptığımızı hatırlamıyorum. Ama her zaman buna bakarız" şeklinde cevap verdi.

Bütçe rakamları 10 gün içinde açıklanacak

Unakıtan, bütçe sonuçlarını ile ilgili olarak üzenide çalışacağını en geç bir hafta 10 gün içerisinde bu rakamları açıklayacağını söyledi. Peşin verginin kaldırılmasıyla ilgili bir soruyu cevaplandıran Unakıtan, "Hayır kaldırmayacağım. Taahhütlere girmek istemiyorum. Kamu maliyesi çok önemli. Disiplini bıraktığınız an ne enflasyon kalıcı olur ne düşürebilirsiniz. Dolayısıyla kamu maliyesindeki faiz dışı fazla olmak üzere ben bütçede harcamaya çok dikkat etmem lazım. Onların dengesini bozacak hiçbir şey yapmam. Paranın turşusunu da kuracak halim yok. Gelsin paralar aman ne güzel. Her türlü kolaylıkları yapmaya arzu ederim. Bizimde belli hedeflerimiz var. Şu anda kesin bir şey söylemek doğru değil, ben hesabıma bakarım" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maliye-bakanligi-ipotek-kredisi-ile-ilgili-calismalara-basladi_9993.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!