Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Manisa'da Maden Eylemi

Manisa'nın Turgutlu İlçesi’nde, Çaldağı eteklerinde kurulu nikel madeni çevrecileri ayağa kaldırdı. Çevre ve Orman Bakanlığı’nca tüm izinleri alınıp faaliyete geçmeye hazırlanan, İngiliz Sardes (Bosphorus) Nikel Madencilik’e ait tesiste, sülfirik asit kullanılacağı ve binlerce ağacın kesileceğini öne süren yaklaşık 5 bin çevreci, Turgutlu Koza

Hürriyet Gazetesi
Manisa'da Maden Eylemi

Manisa'nın Turgutlu İlçesi’nde, Çaldağı eteklerinde kurulu nikel madeni çevrecileri ayağa kaldırdı. Çevre ve Orman Bakanlığı’nca tüm izinleri alınıp faaliyete geçmeye hazırlanan, İngiliz Sardes (Bosphorus) Nikel Madencilik’e ait tesiste, sülfirik asit kullanılacağı ve binlerce ağacın kesileceğini öne süren yaklaşık 5 bin çevreci, Turgutlu Koza Pazarı’nda toplanıp tepkisini dile getirdi. Eyleme, yediden yetmişe Manisalılar’ın yanı sıra Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ve MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan da destek verdi.

MHP’li Orhan, "Burada insanlık tarihi kadar eski olan bu verimli ova feda edilemez. Yapılacak olan maden faaliyeti sonrası Turgutlu ve çevresi çöl olur ve yaşanmaz hale gelir" diye konuştu.

Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise "Günümüzde emperyalist işgal silah ve asker ile olmuyor yurt içinden buldukları işbirlikçileri ile yurdumuzu bu şekilde işgal ediyorlar" dedi.

Daha sonra toplanan kalabalık grup, 50. Yıl Alanı’na kadar olan 1.5 kilometrelik yolda sloganlar eşliğinde yürüdü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/manisada-maden-eylemi_69086.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!