Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Manş Denizi Hızlı Demiryolu Bağlantıları Tamamlanıyor

Londra-Paris-Brüksel arasındaki hızlı demiryolu hattının İngiltere bölümündeki 5.2 milyar Sterlin'lik iyileştirme çalışmaları hızla sürüyor. Son ol

YapiWorld
Manş Denizi Hızlı Demiryolu Bağlantıları Tamamlanıyor

b>Londra-Paris-Brüksel arasındaki hızlı demiryolu hattının İngiltere bölümündeki 5.2 milyar Sterlin'lik iyileştirme çalışmaları hızla sürüyor. Son olarak hattın Thames Nehri'nin altından geçecek 2.4 km uzunluğundaki tünelin delme işlerine başlandı. Projenin ilk kısmı 2003, ikinci kısmı da 2007 yılında hizmete açılmış olacak...


Manş Tüneli ile hızlı demiryolu bağlantısını sağlayacak 5.2 milyar Sterlin'lik projelerden birisi olan Thames Nehri'nin altından geçecek tünelin 8 ay sürmesi planlanan delme çalışmaları başladı.

NCE Plus'da yeralan habere göre, yaklaşık 100 metre uzunluğundaki dev delici makina (TBM) Kent'teki Swanscombe'dan başlayıp nehrin öte tarafında Essex Thurrock arasındaki yolculuğan başladı.

Alman yapımı 1100 tonluk makinanın 2.4 km sürecek yolculuğu sırasında haftada yaklaşık 85 metre yol alacak. Makinanın 8.15 metre çapındaki delici ucu, nehrin 40 metre altında alüvyon, çakıl ve kireçtaşından oluşan zeminde ilerleyecek.

Makina ilerledikçe açılan tüneli tutmak için betonarme segmentler döşeyecek.

İlk tünel Londra'dan ayrılan trenlere hizmet edecek.

İlk tünelin tamamlanmasının ardından, makina ters çevrilip delici kafası değiştirildikten sonra Swanscombe'dan ters yöne doğru hareket edecek. Bu ikinci tünel de Londra'ya giren trenler için kullanılacak.

Hızlı demriyolu bağlantılarının ikinci kısmında toplamda 20 km uzunluğunda yeraltı tünelleri inşa edilecek. İkinci kısım kuzey Kent Southfleet ile St.Pancras Londra arasında inşa ediliyor. 38 km uzunluğundaki hattın 2007 yılında tamamlanması bekleniyor.

Kuzey Kent Fawkham kavşağından başlayıp Kent'in Falkestone'daki Manş Tüneli çıkışına bağlanan ilk kısım bağlantı inşaatı ise Temmuz 2001'de başladı ve Eylül 2003'de işletmeye açılması bekleniyor.

Bağlantılardan, Londra-Paris-Brüksel arasında Eurostar trenleri ile yolculuk edecekler dışında, iç hat yolcuları da faydalanacak. Londra-Falkestone yolculuğu da yarı yarıya kısalacak. Bağlantı tamamlandığında Londra-Paris yolculuğu yarım saat kısalarak 2 saat 15 dakikaya inerken, Londra-Brüksel arası sadece 2 saatte alınacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mans-denizi-hizli-demiryolu-baglantilari-tamamlaniyor_1062.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!