Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mardin Beton Binalardan Arındırılacak

Dünya kültür mirasına aday olarak gösterilen ve 6 bin yıllık tarihi geçmişi ile dünyanın en eski medeniyetlerinden birine sahip Mardin’de beton binala

Zaman



ünya kültür mirasına aday olarak gösterilen ve 6 bin yıllık tarihi geçmişi ile dünyanın en eski medeniyetlerinden birine sahip Mardin’de beton binalara neşter vuruluyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un da Mardin’i turizm kenti yapmak için çalıştığı kaydedildi. Bu amaçla Nisan ayında Mardin’i ziyaret edecek olan Kültür Bakanı Koç, ‘Otel Ev’ adlı projeyi başlatmak için çalışmalara start verecek. Mardin AK Parti İl Başkanı Şeyhmus Dinçer, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yeni atanan Attila Koç’u Milletvekili Nihat Eri ile ziyaret ettiklerini belirterek, “Özellikle eski Mardin’de bulunan ve çirkin görüntü veren bütün beton binaların yıkılması ve tarihi evlerin yeniden restore edilmesi için bir fizibilite çalışması yapılması için sayın bakanımız proje hazırlatıyor. Önümüzdeki günlerde Avrupa Birliği’nden bir heyet Mardin’e gelip fizibilite çalışması yapacak.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a 5 maddelik bir paket sunduklarını belirten Dinçer, “Mardin’in turizm bölgesi olarak ilan edilmesi, Kasımiye medresesinin restorasyon projesinin bir an önce hayata geçirilmesi, Mardin’in UNESCO’ya alınması için alan yönetimi planının bir an önce hayata geçirilmesi, Nusaybin ilçesinde Zeynelabidin camisi ile Moryakup arasındaki yerlerin istimlak edilip burayı bir inanç parkı haline getirmek için çalışmaların başlatılması, Nusaybin’de boşaltılan cezaevinin müzeye dönüştürülmesi için teklifte bulunduk. Sağ olsun sayın bakanımız bu tekliflere olumlu cevap verdi.” dedi.

Mardin’i beton binalardan arındırmanın ve bütün evleri fizibilitesinin çıkarılıp yeniden restore edilmesinin dünya turizmine büyük katkı sağlayacağını ifade eden AK Parti İl Başkanı Şeyhmus Dinçer şunları söyledi: “Bu proje Mardin’in kurtuluşu olur. Bir diğer önemli konu da bölgenin en büyük ören yerlerinden bir tanesi olan Dara bölgesindeki kazı çalışmalarına destek verilmesi gerekir. Buranın kazısı en az 100 yıl sürer. Bu da en çok arkeologların ilgisini çekiyor. Kazı çalışmalarını yerinde görmek için dünyanın bütün arkeologları Mardin’e gelir. Kazı çalışması Mardin’in turizmini canlandırır.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/mardin-beton-binalardan-arindirilacak_24064.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!