Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Marmara Denizi Artık Daha Temiz

Bir zamanlar kirlilikten yanına yaklaşılamayan Marmara, artık hayat buluyor. Atık su kolektörleri sayesinde denize olan özlem bitecek. İstan

Akşam



b>Bir zamanlar kirlilikten yanına yaklaşılamayan Marmara, artık hayat buluyor. Atık su kolektörleri sayesinde denize olan özlem bitecek.

İstanbullular'ın deniz olan hasreti nihayet bitiyor. Marmara Denizi'ni tekrar canlandıracak olan atık su tesisi ve kolektörlere bir yenisi daha eklendi. Hizmete giren Pendik atık su sahil kolektörü ve terfi merkezi ile Tuzla havzasından denize akan atıksular kontrol altına alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kenti dev yatırımlarla geleceğe hazırladıklarını söyledi. Gürtuna, tesis sayesinde, Kaynarca'dan Kartal-Tuzla Orhantepe'ye kadar kontrolsüz bir şekilde Marmara Denizi'ne akarak çevre kirliliğine neden olan atık suların kontrol altına alındığını kaydetti.

32.5 TRİLYONA MAL OLDU

Törende konuşan İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur da, tesisle 32 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde tüm atık suların kolektöre bağlandığını bildirdi. Çodur, 2004 yılında 52 kilometrelik sahilin tamamında rahatlıkla denize girilebileceğini müjdeledi. Konuşmaların ardından Gürtuna ile Çodur, butona basarak tesisin açılışını yaptı. Pendik-Kaynarca-Orhantepe arasındaki bölgede 2 metre ile 3 metre 600 santim genişliğinde 10 bin 676 metre uzunluğunda kolektör döşendi. Anadolu yakasını ağ gibi saran kolektör ve tesisin yaklaşık 32.5 trilyon liraya mal olduğu bildirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmara-denizi-artik-daha-temiz_9004.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!