Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Marmara’da Hareketlenme Var

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay, Marmara’nın güneyinde de, kuzeyinde de, Saros Körfezi açıklarında da hareketlenme olduğunu belirterek, “Dolayısıyla deprem beklentisi olasılığı hâlâ yüksekliğini koruyor” dedi.

Milliyet Gazetesi
Marmara’da Hareketlenme Var

Prof. Dr. Altay, en son Yalova Çınarcık’ta 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini hatırlatarak, 2000’den günümüze kadar genelde Marmara Bölgesi’ndeki fay hattının devamında bir hareketlilik yaşandığını ve bunların kayıt altına alındığını bildirdi.

Halkın, Türkiye olarak bir deprem tehlikesi içinde yaşandığını bilmek zorunda olduğunu vurgulayan Altay, “Türkiye’de 5 ve 6 büyüklüğünde depremler olacaktır. Bu bilgilerin uzmanlar tarafından mümkün olduğu kadar güvenli tarzda iletilmesi gerekiyor” dedi.

Marmara’da depremlerin deniz içinde de sürekli izlenebilmesini sağlayacak deniz dibi rasathanesi çalışmalarının başlatıldığını ve risk azaltmayı amaçlayan etkin mühendislik projelerinin hayata geçirildiğini vurgulayan Altay, 2009 yılı ortalarında yerleştirilecek olan sistemin son derece önemli bilgiler aktaracağına dikkat çekti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmarada-hareketlenme-var_61433.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!