Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Masada Hep Kaybediyoruz’

KOZA Altın Şirketi’nin Havran’ın Küçükdere köyünde işletmek istediği altın madeni ile ilgili Bursa 3. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Evrensel Gazetesi
1


OZA Altın Şirketi’nin Havran’ın Küçükdere köyünde işletmek istediği altın madeni ile ilgili Bursa 3. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Altın madenciliğine karşı yöre belediye başkanları, köylüler ve hukukçular tarafından açılan davayı görüşen mahkeme, maden için verilen Çevre ve Orman Bakanlığı’nın izninin yürütmesini durdurdu. Mahkeme kararında, “ÇED yapılmadan, altın madeninin çevre üzerinde yapacağı etkiler değerlendirilmeden altın madeni çalışamaz” dedi. Konuyla ilgili avukatlık bürosunda basına bilgi veren Av. Senih Özay, altın madenleri ile ilgili 16 yıldır süren hukuk mücadelesinde alınan son kararın 73. mahkeme kararı olduğunu aktardı. Senih Özay, AİHM’deki davalar hariç Türkiye’de açtıkları 73 davanın 72’sinin kendileri lehine sonuçlanmasına rağmen siyanürlü madenlerin çalıştığına dikkat çekerek, “Hukuksal mücadeleyi kazanıyoruz, yargı kararları ile haklılığımız kanıtlanıyor ama siyasi iktidarlar her seferinde arkadan dolanıp madenlerin çalışmasına olanak sağlıyorlar. Sahada kazanıyoruz ama masada hep kaybeden biz oluyoruz” diye konuştu. Özay, ayrıca AİHM’de köylülerin açtığı 3232 davanın sürdüğünü belirterek, AİHM’in 263 davayı köylülerin lehine sonuçlandırarak devleti kişi başına 3 bin Avro tazminat ödemeye mahkum ettiği bilgisini de verdi. Özay, Küçükdere’de açılmak istenen altın madenine karşı verilen yürütmeyi durdurma kararına rağmen KOZA şirketinin kamyonlarının Bergama Ovacık’taki madene toprak taşıdığının tespit edildiğini belirterek, bu kamyonların plakasının alınarak ilgili yerlere iletileceğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/masada-hep-kaybediyoruz_50439.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Dünyada 135 yıldır siyanür kullanarak altın elde ediliyor ve bugüne kadar 1 tek kişinin öldüğü görülmemiştir.Bu ülke hepimizin, yer altındaki zenginlikler de. Gelişmiş ülkelerin ortalama çalıştığı derinlik 250 metre, biz hala 50 metrelere inemedik. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!