Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mavi Tünel'e 92.8 Milyon Euro'luk Kredi

Konya'nın su rüyasını gerçekleştirmek için Devlet Su İşleri tarafından uygulanmaya başlanan Konya Ovası Sulama Projesi'nin (KOP) en önemli ayağını oluşturan Mavi Tünel için kredi sağlandı.

Milliyet Gazetesi



onya'nın su rüyasını gerçekleştirmek için Devlet Su İşleri tarafından uygulanmaya başlanan Konya Ovası Sulama Projesi'nin (KOP) en önemli ayağını oluşturan Mavi Tünel için kredi sağlandı. Hazine Müsteşarlığı, proje için gereken 92 milyon 863 bin 675 euro'luk krediye onay verdi. Hazine ile İş Bankası arasında imzalanan anlaşmaya göre, 5 yıl ödemesiz, 5 yıl ödemeli olan kredinin faizi, libor 1.38 düzeyinde.

Yaklaşık 5 yılda tamamlanması planlanan Mavi Tünel'in temelinin haziranda atılması bekleniyor. KOP'un en önemli kısmını oluşturan Mavi Tünel, Türkiye'nin Urfa tünellerinden sonra ikinci büyük sulama tüneli olacak.

Toplam 17 kilometre ve 4 metre çapında olacak Mavi Tünel ile saniyede 36 metreküp su Konya Ovası'na akacak. Konya Ovası'nın yüzde 70'ini sulanabilir hale getirecek Mavi Tünel projesiyle bölgede su sıkıntısı çekilmeyecek ve ülke ekonomisine yılda yaklaşık 470 milyon YTL'lik katkı sağlanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mavi-tunele-92-8-milyon-euroluk-kredi_53986.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!