Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Meclis Çevre Komisyonu, Van Gölü'nün Kirliliğini Araştırdı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Araştırma Komisyonu Van Gölü'nün kirliliğini araştırdı. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun 'Van Gölü'nün kirliliğinin araştırılması' için verdiği teklif üzerine Türkiye'deki çevre sorunlarını araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu ilk ziyaretini Van'a yaptı.

Zaman Gazetesi
Meclis Çevre Komisyonu, Van Gölü'nün Kirliliğini Araştırdı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Araştırma Komisyonu Van Gölü'nün kirliliğini araştırdı. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun 'Van Gölü'nün kirliliğinin araştırılması' için verdiği teklif üzerine Türkiye'deki çevre sorunlarını araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu ilk ziyaretini Van'a yaptı.

AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu başkanlığındaki 21 milletvekilinden oluşan komisyonun 11 üyesi Van'a gelerek Valilik ve belediyeyi ziyaret etti. Komisyon üyeleri ve 7 kişilik uzman ekip daha sonra Van Gölü kıyısında bulunan atık su arıtma tesisine geçerek yetkililerden arıtma tesisinin kapasitesi hakkında bilgi aldı.

Komisyon Başkanı AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Komisyon olarak Türkiye'deki çevre sorunlarını ilgili birimlerden bilgi aldıktan sonra sahaya inerek sorunları bizzat görmek için ilk geziyi Van'a yaptıklarını dile getiren Uslu, bu kapsamda Van Gölü ve çevresindeki çevresel ve kirlilikle ilgili sorunları yerinde görmek için Van'da bulunduklarını söyledi. İnceleme kapsamında valilik, belediye, diğer kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelerek yaşanan sorunları dinleyeceklerini anımsatan Uslu, program çerçevesinde belediye arıtma tesisinde yaptıkları inceleme sonucunda azot ve fosforun arıtılamadığını ve ileri arıtmanın yapılamadığını vurguladı.

Buradan bin 200 litre suyun Van Gölü'ne deşarj edildiğini anlatan Uslu, "Arıtmadan çıkan bu suyun meyve ve sebzelerin sulanması için henüz bir rapor alınmamış ancak bu su park bahçe ve süs bitkilerinin sulanmasında kullanılabilir. Bu civardaki arazilerde özel fidancılık teşvik edilsin. Arıtmadan çıkan suyun direk olarak göle akıtılması yerine bu fidanların sulanmasından kullanılabilir. Böylece göldeki kirlilik de azalmış olur." dedi.

Meclis Araştırma Komisyonu Sözcüsü AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ise Van'ın terör olayları sebebiyle 1988-1995 çevre illerden yoğun göç aldığını ve kentte 8 yeni mahallenin oluştuğunu söyledi. Yaşanan bu sorunlardan sonra kentin alt yapıda ciddi sorunlar yaşadığını anımsatan Türkmenoğlu, belediyenin son 5 yılda yatırımlarının önemli kısmının başta kanalizasyon olmak üzere alt yapıya ayırdığını vurguladı. Belediyenin son 5 yıl içinde yaptığı yatırımların geçmiş Cumhuriyet tarihinin geçmiş 79 yılına denk olduğunu ifade eden Türkmenoğlu, çalışmayan atıksu arıtma tesisinin bazı sıkıntılarının olmasına rağmen çalışır hale getirildiğini kaydetti.

Van Feribot İskelesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi kıyılarını gezen komisyon üyeleri yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İl Özel İdaresi'ne ait tekne ile gölde gezinti yapan komisyon üyeleri akşam saatlerinde Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerini temsilcileri ile bir araya gelerek göldeki kirlilikle ilgili brifing aldılar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/meclis-cevre-komisyonu-van-golunun-kirliligini-arastirdi-_64214.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!