Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Melen Suyu Sağlık Açısından Riskli Değil"

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul'a verilen Melen suyunun sağlık açısından hiçbir sakıncası bulunmadığını, arıtma tesisi çıkışında ve musluklara ulaşan suda, kolibasili değerinin sıfır olduğunu bildirdi. İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in açıklamalarına

CNN Türk
"Melen Suyu Sağlık Açısından Riskli Değil"

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul'a verilen Melen suyunun sağlık açısından hiçbir sakıncası bulunmadığını, arıtma tesisi çıkışında ve musluklara ulaşan suda, kolibasili değerinin sıfır olduğunu bildirdi. İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in açıklamalarına yer verilerek, Tekin'in "İstanbul'un ciddi boyutlarda su sorunuyla karşı karşıya bulunduğu, buna karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin su politikası olmadığı"nı ifade ettiğinin belirtildiği kaydedildi.
 
Açıklamada, "Haberlerde yer alan diğer açıklamaların da açıklama sahibinin, su konusunda herhangi bir uzmanlığı bulunmayan, konuya ve hatta İstanbul'a oldukça uzak birisi olduğunu gösterdiği" ifadesine yer verildi.
 
İSKİ açıklamasında, "İstanbullular oldukça iyi hatırlayacaktır; 1990'lı yıllarda yaşanan susuzluğu, 15 günde bir musluklardan belki akan çamurlu suları, su kuyruklarını, her köşe başında açılan su istasyonlarını... İstanbul'da su politikasından bahsedebilmek için öncelikle su konusunda bir şeyleri başarmış olmak gerekir" denildi.
 
"İstanbul'da 1994 yılından itibaren hayata geçirilen başarılı yatırımlar neticesinde 9 baraj ve regülatör, 5 yeni içme suyu arıtma tesisi, yaklaşık 10 bin kilometre uzunluğunda isale hattı ve şebeke inşa edilmiş, yeni pompa istasyonları ve depolar kurulmuştur" denilen açıklamada, "Yalnızca bir kısmını saydığımız bu yatırımlar sayesinde de İstanbullular su kuyruklarından kurtulmuş, musluklarından 24 saat kesintisiz olarak Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Teşkilatı standartlarında akan kaliteli içme suyuna kavuşmuştur. Tüm bunları inkar etmek, o günlerden bu günlere gelişi İstanbulluların hafızalarından silmek mümkün değildir" ifadesi kullanıldı.
 
Gürsel Tekin'in Melen Çayı'nda incelemelerde bulunduklarını ifade ettiği belirtilen açıklamada, "Söz konusu haberde, Gürsel Tekin, Melen Çayı'nda incelemelerde bulunduklarını, havza alanında köpeklerin dolaştığını gördüklerini ve yaptırdıkları analiz sonuçlarında Melen Çayı'nda 1000 oranında kolibasili çıktığını belirtmiştir. Yalnızca bu açıklamalar bile Tekin'in konuya ne kadar uzak olduğunu göstermektedir" denildi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/melen-suyu-saglik-acisindan-riskli-degil_62645.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!