Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mermer Atıkları Mozaik Olarak Değerlendiriliyor

Afyon’da blok ve fayans işlemesi sırasında meydana çıkan mermer atıkları çeşitli tekniklerle mozaik haline getirilip üretime kazandırılıyor.

Ticaret



b>Afyon’da blok ve fayans işlemesi sırasında meydana çıkan mermer atıkları çeşitli tekniklerle mozaik haline getirilip üretime kazandırılıyor.

Afyon Valiliği’nden alınan bilgiye göre, bölgedeki mermer işleme tesislerinde ham blok ve molozlardan elde edilen plaka ve fayans şeklindeki mermerler, işlenerek “ev, banyo ve mutfak dekorasyon, kent mobilyaları üretimi” gibi alanlarda kullanılıyor. Bu işlemler sırasında açığa çıkan mermer parça atıkları değerlendirmek amacıyla kesme, kırma ve yüzeye işleme teknikleriyle mozaik haline getiriliyor. Yapılan bu çalışmalarla üretilen yer ve duvar mozaiklerine yurtiçinden ve yurtdışından talep geliyor. Ayrıca Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından bu amaçla İscehisar İlçesi’nde “mozaik el sanatları eğitim” kursları da düzenleniyor.

ANTİK ÇAĞDAN GÜNÜMÜZE MOZAİK YAPIMI...

Antik Çağ’daki mozaik yapım teknikleriyle günümüzde uygulanan yöntemler birbiriyle aynı özellikleri taşıyor. Mozaik yapımı, motifin çizilmesi, tasarlanması, ebatlarının ve renk uyumunun belirlenmesi, taşların döşenmesi ile uygun bir biçimde yapıştırılmasıyla oluyor. Mozaik yapımında kullanılan mermerler, fayans ve plaka artıklarının mini baş kesme ve çoklu ebatlama makinelerinde 0.5-30.5 cm arasında değişik geometrik şekillerde kesilerek kullanıma hazırlanıyor. Kesme işleminde kullanılmayan mermer parça artıklarının belirli boyutlarda kırılarak mozaik motifine uygun bir şekilde monte edilmesiyle de kırma işlemi yapılıyor. Özellikle İscehisar İlçesi’nde yapılan mermer el sanatları ürünlerinden çeşitli duvar motifleri ve madalyonlar yurtdışından talep üzerine üretim yapılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mermer-atiklari-mozaik-olarak-degerlendiriliyor_16543.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!