Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mersin' de İkinci Konut Hamlesi

Mersin'de ulaşımdan sonra kentin en büyük derdi olan ikinci konutlar, organize edilecek turizm hamlesi çerçevesinde tüm yıl hizmet veren değerler h

Akşam
1


b>Mersin'de ulaşımdan sonra kentin en büyük derdi olan ikinci konutlar, organize edilecek turizm hamlesi çerçevesinde tüm yıl hizmet veren değerler haline getirilecek.

Mersin'de, Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) girişimleriyle atıl durumda bulunan ikinci konutların turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları, MTSO'da düzenlenen toplantıda, son 20 yılda Mersin'in turizm konusunda önemli yol kat ettiğini, ulusal seferberlik başlatarak ilin turizmde hakettiği yere ulaştırılması gerektiğini bildirdi.

Mersin'in turizm açısından en büyük sorununun ulaşım ile ikinci konutlar olduğunu belirten Zahteroğulları, ''Turizm hamlesi'' kapsamında, doğayı koruyarak yeni yollar açılması, yerli ve yabancı kuruluşların yeni turizm bölgelerinde yatırıma yönlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

İTALYA VE FRANSA öRNEĞİ

Mersin-Silifke arasında 70-80 bin dolayında konut bulunduğunu ve bunların sadece 3 ay kullanıldığını belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Şaman da, şunları söyledi:

''Avrupa'da turizmde öne çıkan İtalya ve Fransa gibi ülkelerde yazlık veya ikinci konutlar turizme açılmaktadır. Aynı uygulamayı biz neden Mersin'de yapmayalım? MTSO olarak konuyla ilgili kuruluşlardan bir komite oluşturduk. Kentimizin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi için büyük önem taşıyan turizme bundan böyle daha da önem vermek zorundayız. Mersin'in doğa, güneş, deniz, kum ve tarihiyle turizmde marka olan diğer kentlerden fazlası var, eksiği yok. 2010 yılında Türkiye genelinde 25 milyon turist sayısı hedefine ulaşmak için yeni düzenlemelere ve yatak sayısına gereksinim var. 2. Turizm Hamlesi çerçevesinde Kazanlı-Seyhan bölgesinin turizm bölgesi olarak ilan edilmesi önemli bir kazançtır. Mersin-İskenderun kıyı şeridinin de turizme açılacak bölge olarak bakanlıkça ele alınması gerekmektedir.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/mersin-de-ikinci-konut-hamlesi_16402.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Bu konudaki haberinizi tesadüfen gördüm. Benimde susanoglunda yazlık evim var, en azından yaz döneminde kiraya vermek istememe ragmen site yönetiminin bu işe karşı olması nedeniyle veremiyorum. benim durumumda olan pek çok insan var. flamingo 10 sitesi sürekli engeller çıkartıyor yönetimce alınan kararlar geregi evlerimizi kiraya verebilmek imkansız hale geldi, lütfen beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim .Site yönetimlerinin böyle yetkileri olabilir mi? Evimi alalı 3 yıl oldu. Şimdiden teşekkür ederim. ozfergul@hotmail.com YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!