Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mersin Limanı’ndan Sonra Sıra Salı Pazarı’nda

Mersin Limanı’nın özelleştirilmesinin ardından sıra İstanbul’daki Salı Pazarı Limanı’nın özelleştirilmesine geldi.

Zaman



ersin Limanı’nın özelleştirilmesinin ardından sıra İstanbul’daki Salı Pazarı Limanı’nın özelleştirilmesine geldi. Türkiye Denizcilik İşletmeleri tarafından gerçekleştirilecek ihalede liman yap-işlet-devret sistemine göre 49 yıllığına kiralanacak.

İhaleyi kazanan firma tarafından yapılacak Salı Pazarı Ticaret Kompleksi ise İstanbul’a daha çok sayıda büyük cruise tipi turist gemilerinin demirlemesine imkan verecek. ‘Galataport’ olarak da bilinen projeye ilişkin özelleştirme ihalesi yarın yapılacak.

Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Burhan Külünk’ten alınan bilgiye göre, ihaleyi kazanan şirkete, bir yıl hazırlık iki yıl inşaat için süre verilecek. Ticaret kompleksinde; beş yıldızlı otel, büyük alışveriş merkezleri, kafeteryalar, fast food yerleri, kültür alanları bulunacak. Kompleks tamamlandığında daha büyük turistik gemiler demirleyecek. Tophane’de halen yabancı gemilerin demirlediği liman daha da hareketlenecek. Cruise tipi dev turistik gemilerle İstanbul’a gelenler daha iyi hizmete kavuşacak. Komplekste binden fazla istihdam imkanı sağlanırken, yıllık 150 bine yakın kişiyi ağırlayan limanın kapasitesi daha da artırılacak.

Genel Müdür Külünk, Salı Pazarı’na talip olan firmaların isimlerinin şu an belli olmadığını belirtti. Ancak Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince, daha önce yaptığı bir açıklamada Galataport ihalesine girmeyi planladıklarını söylemişti. Tamince, Galataport’un kendi konseptlerine çok uygun olduğunu ve bu konuda tecrübeli oldukları için projeyi istediklerini belirtmişti.

Salı Pazarı Limanı’nın özelleştirilmesi daha önce iki kez gündeme gelmiş ve iptal edilmişti. Proje 1986 yılında dönemin belediye başkanı Bedrettin Dalan tarafından gündeme getirilmiş; ancak gerçekleştirilememişti. Mesut Yılmaz’ın başbakan olduğu 2002’de yeniden gündeme gelen proje için 350 milyon dolarlık bir bütçe hazırlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlanan Mersin Limanı’nın özelleştirmesini Singapurlu PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mersin-limanindan-sonra-sira-sali-pazarinda_32786.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!