Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Meryemana Lahdi Bulunamadı

Avusturya Efes Kazıları Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şule Taş Pfeiffer, Meryemana lahdinin bulunduğu öne sürülen alanda yaptıkları kazı çalışmas

AA
Meryemana Lahdi Bulunamadı

b>Avusturya Efes Kazıları Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şule Taş Pfeiffer, Meryemana lahdinin bulunduğu öne sürülen alanda yaptıkları kazı çalışmasında iddiaları doğrulayan herhangi bir bulguya rastlanmadığını söyledi.

Jeofizik araştırmasıyla bu alanda ortama uymayan bazı bulgular olduğu, ancak kazı sonucunda su kanalı olarak yorumlanabilecek bir bulguya ulaşıldığı belirtildi. Su kanalının ait olduğu dönemi belirlemek amacıyla, kazılar yarın devam edecek.

Pfeiffer, yaptığı açıklamada, Meryemana lahdinin bulunduğu yönündeki iddiaların ortaya atılmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği görev doğrultusunda ilk önce Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zafer Akçığ’ın yönetiminde jeofizik çalışmalar yapıldığını anlattı.

Jeofizik çalışmalarının ardından sözü edilen alanda bakanlık tarafından kazı yapmakla görevlendirilen Ord. Prof. Dr. Fritz Krinzinger başkanlığındaki Avusturya Efes Kazıları Grubu’nun devreye girdiğini belirten Pfeiffer, şunları söyledi: “Jeofizik araştırmasıyla bu alanda ortama uymayan bazı bulgular olduğu tespit edildi. Bu gelişme üzerine arkeolojik verileri alabilmek amacıyla kazı yapılmasına karar verildi. Önceki gece saat 20.30’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Efes Kazıları temsilcileri gözetiminde başlatılan kazı çalışmaları, Krinzinger’in görevlendirdiği Dr. Andreas Pülz’ün sorumluluğunda yürütüldü. Kazıda, 50 santimetre derinliğe inilerek ana kayaya ulaşıldı. Çalışmada Meryemana lahdinin bulunduğu yönündeki iddiaları doğrulayan herhangi bir bulguya rastlanmadı. Kazı alanının bir bölümünde su kanalı olarak yorumlayabileceğimiz bir bulgu ortaya çıktı. 1898 yılında Fransızlar da aynı bölgede kazı yapmış ve bir su kanalının varlığını ortaya koymuşlardı”

KAZILAR DEVAM EDECEK
Su kanalının ait olduğu dönemi belirlemek amacıyla, kazıları yarın kaldığı yerden sürdüreceklerini belirten Pfeiffer, gelişmelerle ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bilgi verildiğini söyledi. Prof. Dr. Zafer Akçığ da masa başı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, çalışmalarla ilgili olarak hazırladıkları raporu, İzmir Valiliği kanalıyla Bakanlığa gönderdiklerini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/meryemana-lahdi-bulunamadi_4906.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!