Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metrobüs Geliyor

Önümüzdeki nisan ayında metrobüsler ilk deneme seferlerine başlayacak. Metrobüslerle Topkapı-Küçükçekmece arası 18 dakikaya inecek.

istanbul.com



stanbul'da yan yollarda yapılan düzenlemeyle binlerce insanın ulaşım çilesi çektiği bir labirente dönüşen O-1 karayolu, yetkililerin verdiği bilgiye göre "metrobüsler"in sefere başlamasıyla keyif yolu haline gelecek.

Önümüzdeki Nisan ayında metrobüsler ilk deneme seferlerine başlayacak. Metrobüslerle Topkapı-Küçükçekmece arası 18 dakikaya inecek.

Yan yollarda yapılan düzenlemelerle sürücülerin sapaklarla köşe kapmaca oynadığı, sık sık yan yola geçiş kazalarının yaşandığı Cevizlibağ-Küçükçekmece arasındaki O-1 Karayolu, nisan ayında "Metrobüsler"in deneme seferlerine başlamasıyla rahatlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rafet Bozdoğan, "Proje tamamlandığında ve metrobüsler devreye girdiğinde transit yolda olduğu gibi yan yollar da rahatlayacak. Cevizlibağ-Küçükçekmece arası, metrobüsle 18 dakikaya inecek" dedi.

Nisana kadar bitecek
Mecidiyeköy-Avcılar arasını 30 dakikaya indirmeyi hedefleyen Metrobüs Projesi, 6 şeritli O-1 Karayolu’nda trafik hiyerarşisini yeniden düzenleyecek. İkişer şerit yan yollara, üçer şerit transit yola, ortada birer şerit ise metrobüs yoluna ayrıldı. Transit yol boyunca 250-400 metre mesafelerde, yerleşim bölgelerinin ihtiyacına göre O-1 Karayolu’ndan ayrılma ve O-1 Karayolu’na katılma kavşakları oluşturuldu. Küçükçekmece-Cevizlibağ arasındaki yol çalışmaları mart ayında bitirilecek. Nisan ayında Hollanda’dan alınan metrobüsler deneme seferlerine başlayacak. Yıl sonuna kadar sistemin tamamen oturmasıyla, O-1 Karayolu’nda yeni bir trafik düzenlemesine gidilecek.

Mayıs ayında da Cevizlibağ-Mecidiyeköy etabının çalışmalarına başlanacak. Son etap olan Küçükçekmece-Avcılar bölümü ise, proje çalışmaları devam eden Beylikdüzü Metrosu’nun durumuna göre yeniden gözden geçirilecek.

Proje kapsamında O-1 Karayolu üzerine Topkapı ve Küçükçekmece’de platformlar kurulacak. Bu platformlar, aktarma merkezi olarak kullanılacak ve metrobüslerin yeni sefer için dönüşünü sağlayacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metrobus-geliyor_50765.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!