Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metrobüs Şeridi Tersten Akacak!

Metrobüs seferlerini 17 Eylül'de başlatmaya kararlı olan Büyükşehir Belediyesi bu uğurda trafiği 'kısmen' tersten akıtacak.

Radikal Gazetesi
Metrobüs Şeridi Tersten Akacak!

b>Büyükşehir Belediyesi'nin büyük umutlarla geliştirdiği metrobüs projesi, söz verildiği gibi 17 Eylül'de okulların açıldığı gün başlıyor. Ancak, 'lastik tekerlekli metro' da denilen 50 metrobüsün tamamı yetiştirilemediği için şimdilik sadece ikisi, kendilerine ayrılan şeritte sefere çıkacak. Büyükşehir Belediyesi aynı hattaki trafik akışını normal İETT otobüsleriyle desteklemeye karar verdi. Fakat bu kez de durak ve kapı sorunu ortaya çıktı.

Metrobüslerin durakları tıpkı metro ve tramvaylarda olduğu gibi iki şeridin ortasında. Durakta bekleyen yolcular iki yanında da kapısı olan metrobüse aracın solundaki kapıdan inip binecek. Normal İETT otobüslerindeyse iniş biniş kapıları aracın sağında. Büyükşehir Belediyesi bu sorunu da o şeritte trafik akışını Britanya'da olduğu gibi tersten akıtarak çözecek! 50 metrobüs geldiğinde trafik akışı normale dönecek.

Trafikle tanıştı bile!
İlk metrobüs ise dün İstanbul'a ulaştı. Metrobüs, Çamlıca gişelerini geçtikten sonra trafiğe takıldı. Her biri 1 milyon 200 bin avroya mal olan Hollanda yapımı 26 metrelik metrobüsler aynı anda 300 kişi taşıyacak. Seferler başlayınca 1690 otobüs-minibüs trafikten çekilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metrobus-seridi-tersten-akacak_56333.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!