Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Meydan’ı Tasarlarken Otoyol Piknikçilerinden İlham Aldı

Mimarinin dahi çocuğu olarak adlandırılan İspanyol mimar Alejandro Zaero-Polo, Türkiye’nin ilk ekolojik alışveriş merkezi olan Meydan’ı otoyol piknikçilerinden esinlenerek yaptığını söyledi.

Milliyet Gazetesi
1 Meydan’ı Tasarlarken Otoyol Piknikçilerinden İlham Aldı

Mimarinin dahi çocuğu olarak adlandırılan İspanyol mimar Alejandro Zaero-Polo, Türkiye’nin ilk ekolojik alışveriş merkezi olan Meydan’ı otoyol piknikçilerinden esinlenerek yaptığını söyledi.

Projelerinde yerel halkın tercihlerini her zaman ön planda tuttuğunu söyleyen Polo, şöyle konuştu:

“İstanbul Ümraniye’deki Meydan’ı tasarlarken aklımın bir köşesinde hep piknikçileri tuttum. İstanbul’da kozmopolit, zengin bir yapı var. İnsanlar piknik yapmayı, mangal yakmayı seviyor. Güzel havalarda minikde olsa yeşilliklerde hep aileleriyle beraberler. Bunu dünyanın başka yerinde görmedim.”

Polo, Meydan’ı oluştururken ağırlıklı olarak yeşil ve kırmızı kullanmasının nedenini ise şöyle açıkladı: “Uçaktan baktığımda ilk dikkatimi çeken, kiremit çatılar ve yeşil alanlar oldu. 7 tepe üzerine kurulu kentte gezerken gördüğüm aşı boyalı kırmızı yalılar da beni etkiledi. Projemi oluştururken bir de Ortadoğu mimarisinin tuğlalarını dikkate aldım.” 

Havaalanı yapmak istiyor
Türk mimarisini çok başarılı bulan Polo’nun gözdesi ise Ayasofya Müzesi. Ayasofya’yı ‘muhteşem’ diye tanımlayan mimarın projeleri arasında Türkiye’de yeni bir çalışma yer almıyor. Ancak aşı boyalı evlere ve boğaza duyduğu tutku nedeniyle hayalleri arasında deniz ve karanın bütünleştiği bir proje yatıyor.

Polo ayrıca, İstanbul’da eski binaların görünüşlerine sadık kalarak yeni işlevsel bir şehrin yaratılmasının önemine değindi. Bugüne kadar ofis, konut, terminal, restoran gibi farklı alanlarda mimari projelere imza atan Polo, “Şu an İspanya’da bir seramik fabrikasıyla görüşmelerim sürüyor. Fabrika inşa etmek çok heyecan verici. Ayrıca bir de havaalanı yapmak istiyorum” dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/meydani-tasarlarken-otoyol-piknikcilerinden-ilham-aldi_61232.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Sayın POLO uçaktan baktığında yeşil alanlar dikkatini çekmiş.İstanbulda YILDIZ parkından,FETHİ paşa korusundan Özgürlük parkından başka yeşil alan kaldı mı acaba. kentsel dönüşüm yasasını çıkartan hükümet çarpık yapılaşmış nefes alınamaz hale gelmiş görüntü kirliliği olan semtleri, orda yaşayan insanları mağdur etmeden düzgün yapılaşmaya imkan sağlıyacağına, güzel İSTANBULUMUZUN içinde ve çevresindeki hazine arazilerini dere yataklarını orman sahalarını yapılaşmaya açmış şehrin etrafını yüksek yapılarla SUR gibi çevrilmesine imkan sağlamış karadenizden esen rüzgarın ormanlardan yeşil alanlardan aldığı oksijenlı havanın şehrin içine girmesine mani olmasına burada yaşayan insanların egzost dumanları içinde boğulmasına yol açmıştır.Malesef seçtiğimiz yöneticiler, toplumun sağlıklı insanca yaşaması için organize olacağına rant peşinde koşmaları acı birşey insana saygımız yok bari şu göçmen kuşları düşünelim hayvancağızların konaklıyacak yerleri kalmadı. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!