Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Milli Parklar Paylaşılamıyor

Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı Meclis'te kabul edilirse, Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı milli parklar da il özel idarelerine devredilecek. An

Akşam
Milli Parklar Paylaşılamıyor

b>Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı Meclis'te kabul edilirse, Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı milli parklar da il özel idarelerine devredilecek. Ancak hangi parkın hangi ile bırakılacağına karar verilemiyor.

Meclis'te AKP ile CHP'nin arasını açan Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı, milli parkların devri konusunda da tartışmaya neden olacak. Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı taşra teşkilatlarının il özel idarelerine bırakılacak olması nedeniyle, milli parklar da il özel idarelerine devredilecek. Ancak hangi parkın hangi ile bırakılacağına bir türlü karar verilemiyor. Milli parkların 18'i, birden fazla ilin sınırları içinde yer alıyor. Adıyaman ve Malatya arasında paylaşılamayan Nemrut Dağı'nın da aralarında bulunduğu milli parklar konusunda son sözü yargı söyleyecek. Milli parkların il özel idarelerine devrini öngören tasarıya, muhalefet partisi CHP'den sonra Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de itiraz etti. Birçok ilin sınırları içinde kalan milli parkların devrinin sorun yaratacağını Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'e anlatmaya çalışan Pepe, tasarının milli parkların il özel idarelerine devredilmesine ilişkin geçici birinci maddesinin değiştirilmesini istedi. Ancak amacına ulaşamayınca durumu Başbakan Erdoğan'a iletmeye karar verdi. Pepe, Başbakanlığa gönderdiği 4 sayfalık itiraz yazısında bu hatanın düzeltilmesini istedi. Çevre Bakanı, milli parkların 18'inin, birden fazla ilin sınırları içinde olduğunu, bu parkların hangi il özel idaresine bağlanacağının büyük sorun yaratacağını ifade etti. Pepe, hangi parkın hangi ile bırakılacağına ilişkin sorun çözülmeden, hiçbir parkı il özel idarelerine ve belediyelere devretmeyeceklerini bildirdi.

Milli parklar şunlar

Birden fazla il sınırları içinde olan ve paylaşılamayan milli parklar şunlar: Aladağlar (Adana-Niğde-Kayseri), Küre Dağları (Kastamonu-Bartın), Köprülü Kanyon (Antalya-Isparta), Saklıkent (Antalya-Muğla), Kaçkar Dağları (Rize-Erzurum), Munzur Vadisi (Afyon-Kütahya-Uşak), Ilgaz Dağı (Kastamonu-Çankırı), Karatepe-Aslantaş (Osmaniye-Kahramanmaraş), Nemrut Dağı (Adıyaman-Malatya), Akdağ (Afyon-Denizli), Bafa Gölü (Aydın-Muğla), Gölcük (Isparta-Burdur), Artabel (Gümüşhane-Giresun), Akgöl (Konya-Karaman), Ağrı Dağı (Ağrı-Iğdır), Amanos Dağları (Hatay-Adana-Osmaniye-Gaziantep), Sarıkamış Ormanları-Allahuekber Dağları (Kars-Erzurum).

http://www.yapi.com.tr/haberler/milli-parklar-paylasilamiyor_8663.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!