Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimar ve Mühendisler Grubu'nun Konuğu Sabri Kaya'ydı

Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından düzenlenen 'Kahvaltılı Çalışma Toplantısı', İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya’nın katılımıyla Barcelo Eresin Topkapı Otel’de gerçekleştirildi. Rena İnşaat sponsorluğunda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda konuşan Sabri Kaya, İstanbul İl Özel İdaresi ve Yatırımları hakkında bilgiler

yapi.com.tr
Mimar ve Mühendisler Grubu'nun Konuğu Sabri Kaya'ydı

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından düzenlenen 'Kahvaltılı Çalışma Toplantısı', İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya’nın katılımıyla Barcelo Eresin Topkapı Otel’de gerçekleştirildi. Rena İnşaat sponsorluğunda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda konuşan Sabri Kaya, İstanbul İl Özel İdaresi ve Yatırımları hakkında bilgiler vererek, "İl Özel İdaresi olarak 2003’ten beri 1224 okul, 28  bin 644 dersliği eğitime kazandırdık" dedi. 29 Ocak Pazar günü gerçekleştirilen toplantıya, MMG Genel Başkanı Avni Çebi’nin yanı sıra MMG Yönetim Kurulu ve üyeleri, İl Özel İdaresi yetkilileri, Rena İnşaat çalışanları ve Siemens Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy katıldı.

MMG Genel Başkanı Avni Çebi burada yaptığı konuşmada, şehirlerin insan faktörü gözetilerek yaşanabilir olması gerektiğini belirterek, "Yapılan yanlış uygulamalar sonucu şehirlerimiz yaşanırlılığını yitirmiştir. İstanbul için uygulanması düşünülen kentsel dönüşüm projelerinin çevre faktörü düşünülerek, insan odaklı olması gerekir" dedi.
İl Özel İdaresi'nin önemine de değinen Başkan Avni Çebi, "Yaptıkları yatırımlarla İstanbul’da önemli projelere imza atan İl Özel İdaresi, birçok kuruma örnek teşkil edecek işler yapmaktadır. Hastaneler ve okulların yenilenmesi ve güçlendirilmesinde de önemli işler yaptılar" şeklinde konuştu. İstanbul'un dünyanın en önemli kentlerinden biri olduğunu söyleyen Çebi, "İstanbul silueti dünyada hiçbir yere nasip olmayan bir siluettir; dolayısıyla bu değere sahip çıkmamız lazım. Kalkınacağız ve gelişeceğiz, ancak bunu yaparken de değerlerimizi korumamız gerekiyor. Bize geçmişten kalan şeyleri sahiplenerek kalkınmayı sağlamamız lazım. Burada bir algı bozulması oluşmuş durumda, değerlerimize sahip çıkar ve doğru kullanırsak gerçekten sağlıklı bir kalkınma yaparız" dedi.

İl Özel İdaresi bütçesinin yüzde 40'ı eğitim hizmetlerine ayrılıyor

Avni Çebi’nin ardından konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, İl Özel İdaresi'nin yatırımları hakkında bilgi verdi. İl Özel İdaresi olarak bütçelerinin yüzde 40'ını eğitim hizmetlerine ayırdıklarını söyleyen Kaya, "Yenilediğimiz okulların onarım donanım malzemeleri ile elektrik, su ve doğalgaz harcamalarını biz ödüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, okulların öğretmen atamalarını ve idare konularına bakıyor. 2003'den beri İl Özel İdaresi olarak 1224 okul, 28 bin 644 dersliği bitirdik. Bu çok önemli bir rakamdır. 2003'de toplam derslik sayısı 40 bin idi. Hedefimiz İstanbul’da tekli eğitim ve 30 kişilik sınıflardır. Her ilçede farklı problemlerimiz var. İstanbul'da sınıflardaki ortalama öğrenci mevcutlarımız 44 olup, ilçelerin büyük bölümünde tekli eğitime geçilmiştir" dedi. İl Özel İdaresi olarak okulların birçok problemini çözdüklerini söyleyen Kaya, "İstanbul’da 336 okul, 6 bin 211 derslik bağışçılar tarafından yapılmıştır. Projelendirdiğimiz ancak arsa temini konusunda problemler yaşadığımız ilçelerimiz var. Belediyelerimizin arsa temini konusunda bize mutlaka destek olmaları gerekir. İstanbul'da bin 500 konutluk siteler yapılıyor; 500 konut yapan firmanın oraya okulunu da yapması gerekir. Asıl sorun buradan kaynaklanıyor. Ayrıca okulların doğalgaz dönüşümlerini de yapıyoruz. 2003’ten bu yana 2,5 milyon öğrenciyi internet ile buluşturduk. Okulların her türlü donatım malzemesini biz alıyoruz. Özel okul standartlı okullar yapıyoruz" dedi.

"Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırdık"

İl Özel İdaresi bütçesinin yüzde 20’sini de sağlık yatırımlarına ayırdıklarını ifade eden Sabri Kaya, "İstanbul'da 33 tane hastane ve sağlık merkezini hizmete açıp, 62 sağlık ocağını hizmete soktuk. Yıllardır bitirilemeyen hastaneler vardı; bizim dönemimizde bu hastaneler vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırdık. Türkiye’nin en büyük 540 yataklı hastanelerini yaptık. İlk deprem hastanesini ve ilk ağız diş hastalıkları hastanesini kullanıma soktuk. Yapımı devam eden çok sayıda hastane bulunmakta olup, hastanelerin donanımlarını da sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

"Türkiye’de en fazla restorasyon yapan kurumlardan biriyiz"

İstanbul’daki tarihi binaların da restorasyonlarını üstlendiklerini kaydeden Sabri Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Üç imparatorluğun kültür mirasına sahip çıkıyoruz. Türkiye’de en fazla restorasyon yapan kurumlardan biriyiz. Bütçeden 2003'den beri toplam 90 milyon lira para ayırdık. 2863 sayılı Koruma Kanunu'nun 12. maddesi gereğince oluşan kaynaktan 550 milyon lirayı kültür varlıklarının restorasyonu için ayırdık. Bugüne kadar 1427 proje için kaynak ayırdık ve bu projelerin gerçekleşmesine vesile olduk".

Yaptıkları restorasyonlarla İstanbul’u turistler için cazibe merkezi haline getirmek için çalıştıklarını belirten Kaya; Yıldız Sarayı ve Topkapı Sarayı gibi harem yapılarını, Küçük Mabeyn Köşkü'nü restore ederek turistlerin gezeceği yeni alanlar yaratacaklarını da sözlerine ekledi.

ETİKETLER: kurum kent koruma
http://www.yapi.com.tr/haberler/mimar-ve-muhendisler-grubunun-konugu-sabri-kayaydi_90686.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!