Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarizm’in Şubat Konuğu; Almanya

Mimarizm okurları, Alman ekolünün üç temsilcisinin konuk olduğu Şubat sayfaları ile bir yandan Stuttgart’taki Fellbach Kongre Oteli’ni gezme fırsatı bulurken, bir yandan da Alman kentleri ile İstanbul arasında yarım yüzyıla dayanan bir kıyaslama sohbetine şahit oluyor. Alman etkisinin sürdüğü Dış Ses’te Viyana yapılı çevresi üzerinden "konut"

yapi.com.tr
Mimarizm’in Şubat Konuğu; Almanya

Mimarizm okurları, Alman ekolünün üç temsilcisinin konuk olduğu Şubat sayfaları ile bir yandan Stuttgart’taki Fellbach Kongre Oteli’ni gezme fırsatı bulurken, bir yandan da Alman kentleri ile İstanbul arasında yarım yüzyıla dayanan bir kıyaslama sohbetine şahit oluyor. Alman etkisinin sürdüğü Dış Ses’te Viyana yapılı çevresi üzerinden "konut" üretimine akademik bir bakış atan Mimarizm, Defne Önen’in ev-ofisinin kapısını çalıp koyu bir sohbete dalıyor. Önen’in İlk Yapı’sının da yer aldığı Avanos “Karanlık Oda”da ölümsüzleştirilirken, İstanbul’un “en merkezi kaçış noktası” Galata, taze tasarım haritasının rehberliğinde yeni keşiflere sunuluyor.

Kentin Tozu: Galata'nın Tasarım Haritası 

Ocak 2011 itibariyle ilgililerine sunulmuş olan Lunapark imzalı seyir haritası "Galatamap"e kayıtsız kalmadık. Kent üzerine hazırlanmış bir tasarım nesnesi olduğu ve tasarımcı inisiyatifi ile canlandırılan kentsel bir mekana dikkat çektiği için...

Çat Kapı: a-d4|A. Defne Önen

Sebatla tamamladığı ekonomi eğitiminin ardından, ilk aşkı mimarlığa geri dönmeyi aklına koyan Defne Önen ile, İlk Yapı’sı Avanos 5d üzerinden taze uygulama deneyimlerini ve ekonomist-mimar gözüyle mesleğe bakışını konuştuk.

İlk Yapı: Fellbach Kongre Oteli | Yavuz Selim Sepin + Norwin Rummel

Geride bıraktığımız yılın son Çatı Kapı adresi Sepin Mimarlık, 2011’in ilk “İlk Yapı”larından biri olmayı kabul ederek bizi hem mekânda hem de zamanda keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Karanlık Oda: Soğuk Bir Kış Günü, Bir Avanos

Karanlık Oda'da bu ay Aşık Seyrani'nin, "Kör de bilir Avanos'un yolunu / Testi, bardak kırığından bellidir" dediği Avanos var.

İş Dışı: Almanya Ekseninden İstanbul'a Çapraz Bakışlar

İstanbul ve Alman kentlerinde kamusal alan kullanımındaki ayrışmalar üzerinden, toplumsal bir çözümlemeye giden Ağırbaş ve Bektaş, 21. yy kentinin ortak gerçeği olan kentsel dönüşümün, iki ülkede ne kadar zıt amaçlarla gerçekleştiğini ortaya koyuyor.

Mimarın Göbeği: LUX

Suriye Pasajı içerisinde konumlanan yeni restaurant-bar-gece kulübü konsepti LUX, renkli ve ışıltılı dekorasyonu ve bir o kadar iddialı menüsü ile dikkatimizi çekiyor.

Dış Ses: Viyana Yapılı Çevresi Üzerinden "Konut" Kavramı ve Üretimine Bakmak

Viyana Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Zeynep Şanlı, üniversitenin öğretim görevlilerinden Dr. Arch. Rita Pirpamer ile “konut” temalı bir söyleşi gerçekleştirdi. “Viyana’da konut üretimi denemelerinin çok ve çeşitli, ortalama uygulama kalitesinin ise yüksek düzeyde olması” nedeniyle böylesi bir röportaj gerçekleştirmeye karar veren Şanlı, “Türkiye’de de bu alanda yeniliklere ihtiyaç duyulduğu aşikar” diyor.

Devamı için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarizmin-subat-konugu-almanya_85617.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!