Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlık, Tasarım, Kültür ve Sanat Dergisi YAPI’nın Aralık Sayısı Çıktı!

YAPI Dergisi’nin Aralık sayısında Dünya Mimarlık Festivali “WAF 2010”da ödül alan projelere geniş yer veriliyor. Derginin Aralık sayısında Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler yer alıyor.

yapi.com.tr
Mimarlık, Tasarım, Kültür ve Sanat Dergisi YAPI’nın Aralık Sayısı Çıktı!

YAPI Dergisi’nin Aralık sayısında Dünya Mimarlık Festivali “WAF 2010”da ödül alan projelere geniş yer veriliyor. Derginin Aralık sayısında Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler yer alıyor.

“Örnek İnsan, Usta Mimar Maruf Önal’ın Ardından”

Doğan Hasol, derginin Aralık sayısındaki “Örnek İnsan, Usta Mimar Maruf Önal’ın Ardından” başlıklı yazısında; “Maruf Önal’la aynı dönemde yaşadığım, aynı havayı soluduğum, birçok ortak değeri paylaşmak şansını bulabildiğim için kendimi mutlu sayıyorum ve bundan gurur duyuyorum” diyor.

Dünya Mimarlık Festivali WAF 2010

Barselona’da 3-5 Kasım 2010 tarihleri arasında yapılan ve YAPI Dergisi ile mimarizm.com’un Türkiye’den medya ortağı ve destekçisi olduğu festivalde bu yıl Türkiye 2 ödülle en çok ödül kazanan ülkeler arasındaydı. Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık’ın tasarladığı Tuz Ambarı, DDB Bürosu “Yenileme” kategorisinde, TOCA tasarımı Yevlak Tohum Endüstrisi Kampusu ise “Üretim, Enerji ve Geri Dönüşüm Yapısı” kategorilerinde Yılın Binası seçildiler.

Abdi İbrahim Kulesi

Dante O. Benini&Partners Architects’in tasarladığı İstanbul Maslak’taki Abdi İbrahim Kulesi, eklemli tek bir hacim olarak tasarlanmış ve binanın dikkat çekici mimari hacimleri ışık gölge oyunlarıyla zenginleştirilmiş.

Queensland Üniversitesi Tıp Okulu

Basit ve akılcı planıyla tasarımını işlevsellik ve akılcılık ilkelerine dayandıran yapı Queensland Üniversitesi Tıp Okulu’nun yönetim ve eğitim birimlerini barındıracak etkileyici hacimlere sahip. Arkhefield’in tasarladığı Queensland Üniversitesi Tıp Okulu Avustralya’da yer alıyor.
               
St Anne’s Toplum Merkezi

DSDHA Mimarlık Bürosu’nun tasarladığı Essex’de yer alan yapı, gün boyunca, klinik, “Sure Start” ebeveyn destek grupları, kreş ve oyun toplantıları için kullanılırken; geceleri ve hafta sonları toplum merkezi etkinlikleri için kullanılıyor.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi projesi, kullanıcıların beklentisi içinde eğitim, araştırma ve uygulamayı barındıran mevcut iş sektörüyle etkin iletişimi de karşılayabilecek bir proje. Projenin Müellifleri; Prof. Dr. Ruşen Yamaçlı, Doç. Dr. Leyla Y. Tokman ve Arş. Gör. İnci Güldoğan.

Archiprix-Türkiye 2010

Türkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere Çimsa Ana Sponsorluğunda Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı tarafından düzenlenen 15. ARCHIPRIX-Türkiye yarışması sonuçlandı. Ödül alan projeler YAPI Dergisi Aralık sayısında geniş bir biçimde yer alıyor.

Ayrıca;

Milano Katedrali; Nimet Öztank
Mardin ve Yöresinde Pencereler Üzerine Görüşler ve Örnekler; Nigan Bayazıt
Bisiklet Park Yerleri Tasarımı; Gökçen Firdevs Yücel
“Stant Tasarımı ve Uygulaması Profesyonel Bir İştir!”; Meriç Yıldırım
“Duvarda Heykel, Heykelde Resim”; Burçin Yılmaz

YAPI Aralık sayısında...

Yapı Dergisi'ni satın almak ya da dergiye abone olmak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlik-tasarim-kultur-ve-sanat-dergisi-yapinin-aralik-sayisi-cikti_84109.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!