Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Minarelerdeki Baz İstasyonları 2017 Yılında Sökülecek

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çok sayıda caminin minaresine kurulan baz istasyonları için yıllık 2 bin 500 ile 5 bin dolar arasında kira bedeli aldığı, söz konusu paranın da Hazine, müftülükler, cami dernekleri ile Dini ve Sosyal Hizmet Vakfı arasında paylaşıldığı ortaya çıktı. GSM şirketleriyle 2017 yılına kadar sözleşme yapıldığını açıklayan

Radikal Gazetesi
Minarelerdeki Baz İstasyonları 2017 Yılında Sökülecek

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çok sayıda caminin minaresine kurulan baz istasyonları için yıllık 2 bin 500 ile 5 bin dolar arasında kira bedeli aldığı, söz konusu paranın da Hazine, müftülükler, cami dernekleri ile Dini ve Sosyal Hizmet Vakfı arasında paylaşıldığı ortaya çıktı. GSM şirketleriyle 2017 yılına kadar sözleşme yapıldığını açıklayan Diyanet, vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine sözleşmelerin sona ermesinin ardından yeni anlaşma yapılmayacağını ve mevcut istasyonların kaldırılacağını bildirdi.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’in soru önergesini yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, camilere kurulan baz istasyonlarıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şevki Aydın, 2007’de yürürlüğe giren son protokolün geçerlik süresinin 10 yıl olduğunu ve 2017 yılında sona ereceği bilgisini verdi. Başkanlığın, “bilimsel raporlara dayanarak” GSM firmalarına ‘olumlu’ yanıt verdiğini anlatan Aydın, “Başkanlığın bütçesinde camilerin yapım, bakım, onarım ve temizlikleri için için yeterli ödenek bulunmadığını belirtti ve vakfa ayrılan ödeneğin, buralarda kullanıldığını savundu.

Aydın, Ankara, İstanbul, İzmir il merkezlerinde ve merkeze bağlı ilçelerinde 5 bin dolar, nüfusu 40 binin üstünde olan yerleşimlerde 4 bin dolar, 40 binden daha az nüfuslu yerlerde ise 2 bin 500 dolar karşılığı TL kira bedeli alındığını bildirdi.

Baz istasyonu kurulan camilerden elde edilecek brüt kira gelirinin yüzde 3’ünün arz bedeli olarak ilgili vakıf tarafından Hazine’ye ödendiğini anlatan Aydın, paranın yüzde 5’inin ilgili müftülüğe, geriye kalan yüzde 50’sinin cami derneğine, yüzde 50’sinin de Dini ve Sosyal Hizmet Vakfı’na aktarıldığı belirtti. Aydın, istasyonlarla ilgili tartışmalar nedeniyle sözleşmelerin bitmesinin ardından yeni anlaşma yapılmayacağını ifade etti. Aydın, “Halen camilerde kurulu bulunan baz istasyonlarına ait sözleşmeler sona erdiğinde yeniden sözleşme yapılmayacak ve bu istasyonlar da kaldırılacaktır” dedi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/minarelerdeki-baz-istasyonlari-2017-yilinda-sokulecek-_79446.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!