Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mısır’la Doğalgaz Köprüsü Kuruluyor

Mısır doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine taşınması için anlaşma Kahire’de imzalandı. Türkiye ve Mısır arasında Mısır doğalgazı

NTV-MSNBC



b>Mısır doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine taşınması için anlaşma Kahire’de imzalandı.

Türkiye ve Mısır arasında Mısır doğalgazının Avrupa’ya nakli konusunda protokol imzalandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, resmi ziyaret için geldiği Mısır’da, Mısır Petrol Bakanı Semih Fehmi ile Petrol Bakanlığı’nda bir araya geldi. Bakanların görüşmesinden sonra yaklaşık 45 dakika heyetler arası görüşme yapıldı. Bakan Güler ve Mısırlı bakan arasında, Mısır gazının Avrupa’ya nakli konusunda protokol imzalandı. Anlaşma çerçevesinde bir çalışma grubu oluşturulacağı belirtildi.

Bakan Güler’e ziyaretinde eşlik eden BOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Bilgiç, bir hafta içinde bir çalışma grubu oluşturulacağını ve bu grubun 6 ay içinde çalışmasını tamamlayacağını kaydetti.

MISIR KRİTİK ÜLKE
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Mısır ile öteden beri çok iyi ilişkiler olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Mısır ile enerji ve doğalgaz konusunda yakın ilişkilerimiz var. Mısır ile petrol arama konusunda ilişkilerimizi artırmak istiyoruz. Bu bakımdan Türkiye’nin doğalgaz kaynaklarını çeşitlendirmesi gerekiyor. Hem serbest piyasaya geçiş, hem rekabette daha iyi sonuçlara varmak hem fiyatları aşağıya çekmek hem de arz güvenliğini sağlamak açısından. Mısır bizim için çok önemli bir ülke.”
Mısır ile imzalanan anlaşma ile buna büyük ölçüde ulaşıldığını kaydeden Güler, Türkiye’de daha fazla kaynaktan daha uygun fiyatlarda doğalgaz alınabileceğini söyledi.
Aynı zamanda üçüncü ülkelere de satma ve taşıma imkanı olacağını ifade eden Bakan Güler, “Dolayısıyla Avrupa ülkeleri de Türkiye üzerinden Mısır’dan doğalgaz elde etmiş olacak. Türkiye aynı zamanda bu taşımacılıktan para kazanacak. Bu açıdan yaptığımız anlaşma son derece önemli” dedi.
Diğer taraftan petrol ve doğalgaz arama konusunda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Mısır ile ortak çalışmaları olacağını belirten Güler, “Bu çalışmaları yapacağız. Aramanın ötesinde işletmeye kadar gideceğiz. Öte yandan Mısır ile petro kimya konusunda da ortak çalışmalar olacak” dedi.
Hilmi Güler, Türkiye’de enerji konusunda bir hareket olduğunu vurgulayarak, “Bu akşam ve yarın İran’la görüşmeler yapılacak. İran’la da doğalgaz konusunda fiyat revizyonunu konuşuyoruz. Eş zamanlı olarak İranlılara fiyat konusunda görüşmeler yapılacak. Yarın da görüşmelere devam edilecek” dedi. Bakan Güler, Mısır ziyaretinde piramitleri de gezdikten sonra Mısırlı Bakan Fehmi’nin onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı. Hilmi Güler’in bu akşam yurda dönmesi bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/misirla-dogalgaz-koprusu-kuruluyor_9902.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!