Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

MMO ile Asansör Protokolü

İzmir’in Çiğli İlçesi’ndeki asansörlerin tescil belgelerinin verilebilmesi ve periyodik kontrollerin yapılabilmesi için Çiğli Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi arasında protokol imzalandı.

yapi.com.tr
MMO ile Asansör Protokolü

Çiğli’de bulunan bin 400 asansörün periyodik kontrollerinin yapılması ve ilk kez kullanımı için gerekli olan tescil belgesinin verilebilmesi için Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Melih Yalçın "Asansörlerin Periyodik Kontrolleri" protokolünü imzaladı. MMO Şube Müdürü Necmi Varlık’ın da bulunduğu imza töreninde Başkan Hasan Arslan, vatandaşın can ve mal güvenliği açısından asansörlerin düzenli bakımlarının yapılmasının önemli olduğunu vurguladı. Özellikle resmi bir kuruluş tarafından yapılan asansör denetimini önemsediklerini belirten Başkan Hasan Arslan şöyle konuştu: "İlçemizde bin 400 civarında asansör var. İnşaat sektörü de oldukça hareketli ve onlarca bina yapılıyor. Bu binalarda kullanılan asansörlerin ilk tescil belgelerinin verilmesi ve diğer binalardaki asansörlerin kontrollerin yapılmasını önemsiyoruz. Bu işi yapan özel servisler de fahiş fiyatlar istiyor. Biz bu işin hem daha uygun fiyatla hem de güvenilir olması açısından makine mühendisleri odası tarafından yapılmasını istiyoruz."

Asansör konusunda uluslararası onaylı tek kuruluşun odaları olduğunu vurgulayan Şube Sekreter Üyesi Melih Yalçın, oda olarak can ve mal güvenliğini önemsediklerini söyledi. Kamusal bir bakış açısıyla asansör bakımlarını yaptıklarını dile getiren Yalçın, "Denetim konusu çok ciddi bir iş. Bazı kişiler denetim istemiyor. Ancak bu denetimler gerekli. Can güvenliği söz konusu olduğu için kimseye müsamaha göstermiyoruz. Yoksa denetim olmaz. Gönül rahatlığıyla asansörlere halkımızın binmesi için çalışıyoruz. Belediyelerimizle de bu protokolleri imzalayarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mmo-ile-asansor-protokolu_138717.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!