Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

MOBESE İhalesine 6 Firma Katıldı

Aralarında Telekom'un da bulunduğu 11 dev firmanın dosya aldığı ihalede, 6 firma teklif verdi.

Yeni Asır Gazetesi



zmir'in 100 kavşak, meydan ve caddesine yerleştirilecek kameralarla güvenliğe büyük katkı sağlayacak olan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu'nun (MOBESE) yapım ihalesi gerçekleştirildi. Aralarında Telekom'un da bulunduğu 11 dev firmanın dosya aldığı ihalede, 6 firma teklif verdi.

Kapalı zarf usulünün uygulandığı ihale, İl Özel İdaresi İmar Daire Başkanlığı'nın Çınarlı'da bulunan binasında gerçekleşti. İhale Komisyonu'nun, teklif dosyaları üzerinde çalışmaya başladığını belirten İmar Daire Başkanlığı yetkilileri, en kısa zamanda kazanan firmanın belirleneceğini dile getirdi.

2009'da bitecek

MOBESE ihalesi öncesinde Telekom, Siemens, Data Teknik, Cenay İnşaat, İndeks Elektrik, Servus Bilgisayar, Havelsan, Meteksan, Sentim ve İsbak A.Ş olmak üzere 11 firma teklif dosyası satın aldı. Ancak ihale günü sadece 6 firma teklif sundu. Kameraların yerleştirilmesine, ihale sonuçlandıktan kısa bir süre sonra başlanacak. Sistemin, Mart 2009'da tamamen kurulması hedefleniyor. Yaklaşık 9 milyon 500 bin YTL'ye mal olacak MOBESE'nin 7 milyon 400 bin YTL ödeneği bulunuyor. Şu ana kadar elde edilen ödeneğin 3 milyon YTL'si Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, 4 milyon 400 bin YTL'si ise İl Genel Meclisi kararıyla İl Özel İdaresi bütçesinden temin edildi. Büyükşehir Belediyesi de, fiberoptik kabloların döşenmesi konusunda projeye destek verecek. Önemli kavşak, meydan ve hassas 100 ayrı noktaya toplam 200 kameranın yerleştirileceği, 100 kameraın plaka okuma özelliğine sahip olacağı açıklandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mobese-ihalesine-6-firma-katildi_60626.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!