Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mobilya Sektörü Meslekî Eğitime Öncülük Yapacak

Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD) Başkanı Mustafa Yedikardeş, her sektörün kendi ihtiyacı olan nitelikli personeli kendisinin yetiştirmesini önerdi.

Zaman Gazetesi/Adem ELİTOK



obilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD) Başkanı Mustafa Yedikardeş, her sektörün kendi ihtiyacı olan nitelikli personeli kendisinin yetiştirmesini önerdi. Yedikardeş, "Bu konuda milli eğitim müdürlükleri seferber; ama bu bizim 'çalışanlar var nasıl olsa' deyip oturacağımız bir zaman değil." dedi.

Ermetal Tesisleri'nde yapılan MODSİAD'ın aylık toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar'ın yanı sıra Bursa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, Uludağ İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri İbrahim Okur, İnegöl Mobilyacılar ve Marangozcular Odası Başkanı Hamdi İdil ve MODSİAD üyesi sanayiciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan MODSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş, mesleki eğitim almış ara elemana her sanayicinin ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bir düşünelim, her sanayici ve işadamı derneği faaliyet gösterdiği alanda bu misyonu üstlense, birken üç olsak, üçken otuz olsak, her dernek bu ülkeye 10 hayırlı evlat yetiştirse... Biz bunun için çalışıyoruz, çalışacağız. Diğer sivil toplum örgütlerinden bizimle birlikte Türkiye'ye hizmet yarışına katılmak isteyen varsa kapımız sonuna kadar açık." Amaçlarının sanayici ve işadamlarına eğitimli elemanlar yetiştirmek olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar da, "MODSİAD'ın başlattığı eğitime destek projesini çok önemsiyoruz. Çünkü sanayimizin gelişmesi ve Türkiye ekonomisine katkı sağlanması için eğitimli ara elemana ihtiyaç vardır ve bu tür projeler Türkiye ekonomisinin kalkınmasında önemli roller oynayacaktır. Biz müdürlük olarak bu projelerin destekçisiyiz. Sanayicimiz de bizim yetiştirdiğimiz gençlerimize iş garantisi veriyor. Bu, çok iyi bir işbirliği örneğidir." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mobilya-sektoru-mesleki-egitime-onculuk-yapacak_54780.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!