Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Moda’ya Otoyol Hata !

Moda’da, öğretim üyesi mimarlarla gö

NTV-MSNBC
Moda’ya Otoyol Hata !

img src="http://www.yapitr.com/V_Images/haberler/sektorden/14511-1.jpg" align="right" hspace=5 vspace=5>












Moda’da, öğretim üyesi mimarlarla görüşen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, ‘Moda otoyolu’ projesinin Kadıköy trafiğine bir çözüm getiremeyeceğini ve uygulanmaması gerektiğini belirtti.

“550 Proje” arasında yer alan Moda otoyolu, İBB’nin geçen dönemde deklare ettiği projelerden biriydi. Otoyol’un ilk aşaması olan Kurbağalıdere ağzındaki köprülü kavşak inşaatının temeli 31 Ocak 2003’te atılmıştı. Semt sakinlerinin, basının ve bilim çevrelerinin büyük tepkisine neden olan bu otoyol girişimi 3 Eylül 2003’te Koruma Kurulu tarafından durduruldu; ardından 2 Ekim 2003’te İstanbul 1.İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Gelişmeleri değerlendirmek ve semt sakinlerinin görüşünü öğrenmek üzere 10 Temmuz 2004 Cumartesi günü Moda’ya gelen İBB Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Modalılarla gerçekleşen toplantının ardından, ‘Moda Otoyolu’ projesinin yanlış bir proje olduğunu, Kadıköy trafiğine bir çözüm getiremeyeceğini, uygulanmaması gerektiğini söyledi.

İBB TAM KADRO TOPLANTIDAYDI

Toplantıya, İBB Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın yanısıra, İBB Genel Sekreteri Prof.Dr. Ramazan Evren, Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden, Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan ve Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta katıldılar.

MODALI MİMARLAR: PROJE YANLIŞ

Toplantıda yer alan Modalı öğretim üyesi mimarlardan Prof.Dr. Bülent Özer, Prof.Dr. Zekai Görgülü, Prof. Işık Aydemir, Y.Mimar Ersen Gürsel ve Y.Mimar Aykut Köksal, Moda otoyolu projesinin son derece yanlış bir proje olduğunu ve Kalamış’ta tıkanıp kaldığını belirterek, Kadıköy’ün bütünsel bir ulaşım master planı içinde ele alınmasının, trafik sorununa da bu plan çerçevesinde çözüm aranmasının doğru olacağını söylediler.



‘YARIMADA TRANSİT TRAFİKTEN KURTARILMALI’

Kadıköy-Moda yarımadasını transit trafikten kurtarmak gerektiğini, ulaşım merkezini yarımadanın dışına, kuzeye taşımanın ve ağırlığı raylı toplu taşımacılığa vermenin en doğru çözüm olacağını belirten öğretim üyeleri, yeni yol yaparak ulaşıma çözüm getirmeye çalışmanın yanlışlığını vurguladılar.

TOPBAŞ: PROJENİN YANLIŞ OLDUĞU GÖRÜŞÜNDEYİM

Öğretim üyesi mimarların görüşlerini dinleyen Dr. Mimar Kadir Topbaş, projenin yanlış olduğu görüşüne katıldığını, Kadıköy Meydanı’nın yeniden düzenlenmesi gerektiğini, bu bağlamda İBB’nin dört yıl önce düzenlediği Kadıköy Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Yarışması’nda elde edilen projelerin de değerlendirilmesinin doğru olacağını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/modaya-otoyol-hata-_14511.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!