Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mozaik Müzesi Hizmete Açılıyor

1991’de kültür sitesi olarak inşaatına başlanan, daha sonra Gaziantep Müzesi’nin ek binasına dönüştürülen Mozaik Müzesi, 22 Haziran tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açılacak.

NTV-MSNBC
1 Mozaik Müzesi Hizmete Açılıyor

b>1991’de kültür sitesi olarak inşaatına başlanan, daha sonra Gaziantep Müzesi’nin ek binasına dönüştürülen Mozaik Müzesi, 22 Haziran tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açılacak.

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan mozaiklerin sergileneceği Mozaik Müzesi’nin bacasız sanayi tabir edilen turizm gelirine önemli oranda katkı sağlayacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 22 Haziran 2005 tarihinde açılışı yapılacak olan Gaziantep Mozaik Müzesi’nde çalışmalar hızla sürüyor. Mozaiklerin yanısıra, duvar resimleri, lahit ve mezar odalarının da sergileneceği müzenin inşaatı tamamlanırken, açılışa kadar çalışmaların biteceği açıklandı.

‘EN BÜYÜK MOZAİK MÜZESİ OLACAK’
Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini bulundukları yerde muhafaza ederek, gelecek kuşaklara aktarmak ve layık olduğu şekilde tanıtabilmek için sürdürülen yoğun çabaların yakında meyvesini vereceğini ve dünyanın en büyük mozaik müzesinin, Gaziantep’te olacağını söyledi.

‘TURİZME KATKI SAĞLAYACAK’
Vali Bilgin, 1991 yılında Kültür Sitesi olarak inşaatına başlanan ve daha sonra yapılan proje değişikliğiyle, Gaziantep Müzesinin ek binasına dönüştürülen inşaatın “Mozaik Müzesi” olarak kullanılmak üzere gerekli tadilat, tanzim-teşhir çalışmaları tamamlanmış ve hizmete açılma aşamasına getirildiğini belirterek, “Bu müzenin hizmete açılmasıyla, burada sergilenecek olan eşsiz mozaikler ve zengin tarihi eserlerin dünya kamuoyuna tanıtılmasıyla, bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm, ilimizde de ön plana çıkarılacak. Böylece Gaziantep sanayi ve ticaret alanında ülke kalkınmasına ve gelişmesine önemli paya sahip olduğu gibi; turizm gelirleri açısından da önemli bir paya sahip olacaktır” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mozaik-muzesi-hizmete-aciliyor_27379.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • arkadaşlar ben mozaik müzesine gitttim gerçekten de çok büyüleyici bir müze YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!