Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Muammer Güler: Şehrin İmarında Tek Otorite Olmalı

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Konseyi’nin toplantısına katıldı. Vali Güler, ilk kez katıldığı konsey toplantısında İstanbul’un so

Zaman



b>İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Konseyi’nin toplantısına katıldı.

Vali Güler, ilk kez katıldığı konsey toplantısında İstanbul’un sorunlarına ilişkin değerlendirmeler yaptı ve şehrin en önemli sorunu olarak görülen kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek için tek bir otorite olması gerektiğini söyledi. İstanbul’un nazım imar planının Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanmak üzere olduğunu hatırlatan Vali Güler, İstanbul için özel yönetimden yana olmadığını kaydetti ve 4–5 bakanın ilgi alanına giren konularda koordinatörlük sistemiyle çözüm sağlanabileceğini kaydetti. Güler, “15 günde bir toplanacak koordinasyon toplantılarında hemen karara varıp çözüme gitmeli. İstanbul için Anayasa’da yer alan yetki genişliği ilkesi işlettirilmelidir.” diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey’in katıldığı toplantıda İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım, İstanbul Konseyi hakkında bilgi verdi. Yıldırım, İstanbul’un sorunlarını dile getirdiği konuşmasında, nazım imar planının 43 yıldır tamamlanmaması, tinercilerin insanları rahatsız etmesi, Anıtlar Kurulu’nda dosyaların 2–3 yıl beklemesi, köprü gişelerinin Gebze ve Silivri’ye taşınmasının konsey gündeminde bekleyen konular olduğunu anlattı.

Mehmet Yıldırım’ın Eminönü, Beyoğlu ve Fatih ilçelerinden sanayinin çıkarılarak buraların tarihi ve turistik şehir durumuna getirilmesi teklifine Vali Güler destek verdi. Güler, Eminönü’nde 14 bin üreticinin bulunması ve bunların yüzde 95’inin kaçak iskan yüzde 65’inin de kaçak çalıştığına dikkat çekti. Güler, bu üreticilerin bölgeden çıkarılabilmesi için ekonomik anlamda bir alternatifin sunulmasını isteyerek, “Ekonomiye ekonomik açından dengeli bir alternatif sunulmalı. Kovmakla, yasaklanarak çözüm olmaz.” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muammer-guler-sehrin-imarinda-tek-otorite-olmali_3590.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!