Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Muğla’nın Mermer Granit İhracatı Tam Gaz

Muğla’da 2002 yılında işlenmiş mermer, granit taşı ve çeşitli madenlerin ihracatından 201 milyon 226 bin dolar gelir elde edildi. Muğla Vali

Ticaret



b>Muğla’da 2002 yılında işlenmiş mermer, granit taşı ve çeşitli madenlerin ihracatından 201 milyon 226 bin dolar gelir elde edildi.

Muğla Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’nin ve bölgenin en önemli mermer üretim merkezlerinden biri olan Muğla ve yöresindeki işlenmiş mermer ile çeşitli madenlerin ihracatından önemli gelir sağlandı.

Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin kayıtlarına göre geçen yıl 90 bin 579 ton blok mermer, 66 bin 490 ton mermer plaka, 171 bin ton granit taşı, 361 bin ton işlenmiş mermer ve 942 ton doğal kaldırım taşı ihraç edildi.

Ayrıca, yine Muğla ve yöresinden Ege Maden İhracatçıları Birliği kanalıyla çeşitli ülkelere 2002’de toplam 2 milyon 4 ton çeşitli madenlerin ihracatı gerçekleştirildi.

İhraç edilen madenlerin 1 milyon 567 bin tonunu feldspat, kalan bölümünü de zımpara, magnezit ve benzeri madenler oluşturdu.

Muğla’dan geçen yıl çeşitli Avrupa ülkelerine yapılan mermer ve maden ihracatından toplam 201 milyon 226 bin dolar döviz geliri elde edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muglanin-mermer-granit-ihracati-tam-gaz_5553.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!