Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Muhteşem Proje

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Galatasaray'a, Ali Sami Yen Stadı'nın Mecidiyeköy'deki arazisine karşılık, Maslak yakınlarında yepyeni bir

Hürriyet
Muhteşem Proje

b>Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Galatasaray'a, Ali Sami Yen Stadı'nın Mecidiyeköy'deki arazisine karşılık, Maslak yakınlarında yepyeni bir stat projesi önerdi.

Şişli Belediye Başkanı, ‘‘Bu proje Türkiye'yi ayaklandıracak. Projeyi benim bölgemde olduğu için yaptım. Sadece G.Saray için değil. Beşiktaş, F.Bahçe kulüpleri de olsa, onlara da yardım için gelirdim’’ dedi

G.SARAY, Ali Sami Yen Stadı'ndan taşındı, sorunlar başladı. Atatürk Olimpiyat Stadı görüntüsüyle mükemmel ama ulaşımı adeta bir bela. Hele hele havalar soğuk olunca, 80 bin kişilik statta 5 bin G.Saraylı tribünde. Yani bomboş...

Bir yanda taraftar eziyet çekiyor, öte yanda da futbolcular stada alışamamanın sıkıntısını yaşıyor. Kaybedilen puanların arkasından hep, ‘‘Ali Sami Yen'de olsaydık bu olmazdı' sözleri ayyuka çıkmaya başladı. G.Saraylılar artık sormaya başlamıştı, ‘Yok mu bizi bu sıkıntıdan kurtaran?’’

Hızır gibi yetişti

Bu sorunun cevabına bir hızır gibi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yetişti. G.Saraylı olan ancak yaptığı tüm işlerde tarafsız ilkesiyle her zaman takdir edilen Sarıgül, ‘‘Türkiye'nin projesi' dediği Mecidiyeköy ve Seyrantepe'deki projelerini ilk kez HÜRRİYET'e açıkladı. Cimbomluların yüreğine su serpti.

Mustafa Sarıgül, 1.5 yıldır üzerinde çalıştığı projenin G.Saray'ı şu anda yaşadığı maddi sıkıntıdan kurtaracağını açıkladı, şöyle konuştu:

‘‘Ali Sami Yen Stadı yapıldığı zaman 15 gün de bir maç yapacak kısa bir süre sonra ömrünü tamamlayacak. Biz Seyrantepe'deki stadı yaparsak 1 kişilik koltuk bin dolar. 45 bin kişilik stat bize 45 milyon dolara gelecek.

Biz Mecidiyeköy’e 600 ya da 800 yataklı 5 yıldızlı bir otel yapmayı düşünüyoruz. Biz bu projeyle semtimize ve İstanbul'a nefes aldırmayı istiyoruz. Otelin 5. katından itibaren Sarayburnu'nun muhteşem manzarasını görüyoruz. Alt kısıma 7 katlı bir otopark yapacağız.

Devlete 1.6 milyon dolar

Bu proje sadece G.Saray'ın projesi değil, bu Türkiye'nin projesi. 3.500 kişi buradan ekmek yiyecek.

Artı olarak da bir kongre merkezi yapacağız. Bugün Lütfi Kırdar Kongre Sarayı, 2008'e kadar dolu. Yapacağımız işin alanı 12 bin metre kare. Buradan kazanacağımız gelir yılda 9 milyon dolar. Devlete vereceğimiz para ise 1 milyon 620 bin dolar.

Bütün bu kazançların yanı sıra stadın gelirlerini ayrı tuttuk. (Bilet, kombine vs...) Yaptığımız hesaplara bunları katmadık. Oradan artı gelir gelecek.

Başkanla görüşeceğim

Bu proje içinde sinema salonları, sanat galerileri, modern galeriler, spor merkezi olacak. G.Saray'ın yapacağı iş çok basit. Yap, işlet devret modelini uygulayacak. Oteli birine, otoparkı birine, restorantları bir başka şirkete verecek. 5 yıllığına kiralatacak. Belirli bir miktar para talep edecek. Daha sonra da burada şirket kazancından belirli bir miktar senede para isteyecek. Bu proje bize maliyet olarak 150 milyon dolara geliyor. Proje bunu 6 yılda kapatıyor. Kendi elde ettiği para ile. Yurt dışında bu rakam 10 yıl.

1.5 yıldır bu proje için hazırlık yapıyoruz. Açıklamak için bekledim. Başkanımla gürüştüm, pazartesi (bugün) ya da salı günü bana görüşlerini açıklayacak.

Türkiye kazanacak

Bu projeyi benim bölgem olduğu için yaptım. Sadece G.Saray için değil. Beşiktaş, F.Bahçe kulüpleri de olsa, onlara da yardım için gelirdim. Benim G.Saraylı olmamla alakası yok. Sonuçta burdan Türkiye kazanacak.

Projeyi gerçekleştirmek için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden, ilçe belediyeden izin almaları gerekiyor. Bunu ilgili bakanlarla da görüştüm. Onlar da bu projeye sıcak bakıyorlar. Projeden ülke kazanacak, sadece G.Saray değil. Burada aksayan bürokrasi, tıkanmayacaktır.

Ulaşım sorunu yok

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ünden, Maliye Bakanlığı'ndan izin alınacak. Seyrantepe'de yapılacak stadın yeri çok müsait. Sadece harfiyat yapılacak. Vadinin içinde. 18 ayda komple bitecek bir iş. E-6 ile Cendere yolu bu alana yapılacak projenin ulaşımını rahatlatıyor. Herhangi bir ulaşım sorunu yaşamayacağız. Stadın yanında ayrıca 7.500 kişilik basketbol salonu, açık spor alanları, hafta sonu aktiviteleri, şenlik ve piknik alanları, botanik bahçe ve oto parklar olacak.

1.5 YILDA HAZIRLANDI

Proje 1.5 senede hazırlandı. Sarıgül’e göre, projenin hayata geçmesiyle İstanbul nefes alacak.

3500 kişiye iş imkanı sağlanacak

* Bu işten 3.500 kişi ekmek yiyecek. Projenin içinde sinema salonları, sanat galerileri, modern galeriler, spor merkezi olacak.

*Stadın olduğu yere 600 ya da 800 yataklı 5 yıldızlı bir otel yapmayı düşünüyoruz. Mecidiyeköy ve İstanbul'a nefes aldırmayı istiyoruz.

*Proje konusunu bakanlarla da görüştüm. Onlar da sıcak bakıyor. Bu girişimden Türkiye kazanacak, sadece Galatasaray değil.

*G.Saray'ın yapacağı iş çok basit. Oteli birine, otoparkı birine, restaurantları bir başka şirkete verecek. 5 yıllığına kiralatacak.

*Bu olay 18 ayda bitecek bir iş. E-6 ile Cendere yolu bu alana yapılacak projede ulaşımı çok rahatlatıyor. Herhangi bir sorun yaşanmayacak.

*Seyrantepe'deki stadı yaparsak, 1 kişilik koltuk bin dolar. 45 bin kişilik stat bize 45 milyon dolara gelecek.

*Kazançların yanı sıra stadın gelirlerini ayrı tuttuk. (Bilet, kombine vs...) Yaptığımız hesaplara bunları katmadık. Oradan artı gelir gelecek.

*Bu mükemmel proje bize maliyet olarak 150 milyon dolara geliyor. Proje bu rakamı 6 yılda kapatıyor. Kendi elde ettiği para ile.

*Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden, Maliye Bakanlığı'ndan izin alınacak. Seyrantepe'deki stadın yeri çok müsait. Sadece harfiyat yapılacak.

Ali Sami Yen'i 15 günde hazırlarım
ŞİŞLİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, G.Saray Futbol Takımı'nın ikinci yarı ve UEFA Kupası maçlarını mutlaka Ali Sami Yen Stadı'nda oynaması gerektiğini söyledi. Başkan şöyle konuştu: ‘‘Ben, 15 gün içinde stadı istenilen düzeye getiririm. Her G.Saraylı gibi ben de maçların burada oynanmasını istiyorum. Yeter ki buna karar verilsin. Gerisini ben hallederim.’’

http://www.yapi.com.tr/haberler/muhtesem-proje_8331.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!