Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Murat Dağı'nda Kritik Gün 19 Ağustos

Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin en önemli temiz su kaynağı olan Murat Dağı’nda altın arama faaliyeti için kritik gün 19 Ağustos. Yöre halkının açtığı ÇED iptal davası için 7 kişilik bilirkişi heyeti 19 Ağustos’ta bölgede olacak.

yapi.com.tr
Murat Dağı'nda Kritik Gün 19 Ağustos

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bulunan Murat Dağı'nda altın ve gümüş araması yapan şirketin kapasite artırım talebine ilişkin ÇED iptal davasında kritik gün 19 Ağustos. Mahkemenin atadığı 7 kişilik bilirkişi heyeti 19 Ağustos tarihinde incelemelerde bulunacak. BirGün’den Meltem Demiralp’in haberine göre; CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım Gediz ilçesi Karaağaç köyünde yapılacak ÇED toplantısı için kamuoyuna katılım çağrısı yaparak, “bölgemizin geleceği için bu kritik sürece halkımızın müdahale etmesini bekliyoruz dedi.


“Her Yanı İle Yanlış Bir Proje”
CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Şahbaz, Murat Dağı ilgili yapılan projenin birden fazla yanlışı olduğunu söyledi. Şahbaz, “Batı Anadolu’yu sulayan nehirler Murat Dağı’ndan doğuyor. Batı Anadolu’nun suyunun yaklaşık yüzde 40’nın Murat Dağı’ndan çıkıyor. Bu bile tek başına yeterli bir neden” dedi. Maden alanının birinci derecede deprem bölgesi olduğunu belirten Şahbaz, bölgedeki fay hattının aktif bir fay hattı olduğunu ve ÇED Raporu alınan bölgeye sadece 270 kilometre mesafede olduğunu ifade etti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/murat-daginda-kritik-gun-19-agustos_174343.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!