Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Muşamba Kalktı, Ceza Geldi

İngiltere’de bir çiftçi, saman balyalarının ve muşambaların altında gizlice kendisine bir saray inşa etti. Çiftçilik yapan Robert Fidler, aslında saray tarzı evini imar izni almadan inşa etmiş ve inşaatı muşamba ve saman balyalarının altında gizlemeyi planlamıştı.

Bir Gün Gazetesi
Muşamba Kalktı, Ceza Geldi

İngiltere’de bir çiftçi, saman balyalarının ve muşambaların altında gizlice kendisine bir saray inşa etti. Çiftçilik yapan Robert Fidler, aslında saray tarzı evini imar izni almadan inşa etmiş ve inşaatı muşamba ve saman balyalarının altında gizlemeyi planlamıştı. Fidler, bir inşaata dört yıl içinde itiraz gelmezse, yapının yıkılmayacağını ve kişinin mülkün sahibi olabileceğini söyleyen yasadan yararlanmayı amaçlıyordu.

Fidler, evi 2002’de tamamladı ve ailesi ile eve taşındı. Fidler, eşi ve oğulları ile, yeni evlerinde yaşamaya başladı ve geçtiğimiz ayda yasal yaptırımlardan kurtulduklarını düşünerek muşambaları ve samanları kaldırdı. Ancak durumu fark eden belediye yetkilileri Redhill’deki Honeyrock Çiftliği’nde bir anda ‘ortaya çıkan’ evin yıkılması talimatı verdi.

Yetkililer, bina inşaatının ancak samanlar kaldırıldığında tamamlanarak ortaya çıktığını, bu nedenle dört yıllık süre yasasının geçerli olmadığını söyleyerek reddetti. Fidler ise, evini korumak için gerekirse davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağını söylüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/musamba-kalkti-ceza-geldi-_76387.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!